Tarih: 25.08.2023 11:35

'Göreviniz Sultanoğlu'nu değil, çocukları korumaktır'

Facebook Twitter Linked-in

Yeşil Sol Parti (YSP) Grup Başkan Vekili ve Erzurum Milletvekili Meral Danış Beştaş, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'in 'İstenmeyen Müdür' Asım Sultanoğlu'na sahip çıkmasına sosyal medya hesabından tepki gösterdi.

 

"Bu atamayı yaparken tamamen Şanlıurfa'nın ihtiyaçlarını düşündük.” diyen Bakan Tekin'e seslenen Bektaş, şunları kaydetti:

 

'Bakan bey Urfa’yı çok da düşünmesin; hatta hiç düşünmesin! Zira Urfa’nın ihtiyacı olan şey, 45 çocuğun cinsel istismara maruz bırakılmasıyla ilgili hakkında soruşturma açılan Asım Sultanoğlu’nun şehre Milli Eğitim Müdürü olarak atanması değildir. Kentte “istenmeyen adam” ilan edilen şahsın, Milli Eğitim Bakanının en güvendiği adamlardan biri olması hiç değildir.

 

Ayrıca Asım Sultanoğlu'nun Urfa’ya milli eğitim müdürü olarak atanması siyasi polemik değil; skandaldır, skandal ötesidir.

 

Bakan’ın görevi de Sultanoğlu ve Sultanoğlu gibileri korumak değil, çocukları korumaktır. Sultanoğlu’nu kentte istemeyen, günlerdir eylem yapan Urfa halkına kulak verip bu atamayı derhal iptal etmektir!''

 


 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —