Tarih: 29.08.2023 15:31

'Gereği yapılmalı'

Facebook Twitter Linked-in

Üniversitelerde bu yıl 77 bin kontenjan mühendislik programlarına ayrıldı ancak çoğunda inşaat, çevre, endüstri gibi mühendislik programlarını hiçbir öğrenci tercih etmedi. Sıfır çekenler arasında tıp, hukuk, eczacılık gibi bölümler de var.

 

Üniversitelerde merkezi yerleştirme sonrası ön lisans ve lisans programlarında 25 bin kontenjan boş kaldı. Bir yükseköğretim programını kazanıp da kayıt yaptırmayanlarla birlikte bu sayının daha da artması bekleniyor. Boş kontenjanlar arasında geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu yıl da mühendislik programları başı çekiyor. Öyle ki birçok üniversitede inşaat, çevre, jeoloji, jeofizik, gıda, elektrik-elektronik, metalurji ve malzeme gibi mühendislik programlarını hiçbir aday tercih etmedi.

 

KALİTE VE CAZİBE NASIL ARTTIRILIR BULUNMALI

 

Harran Üniversitesi de Gıda Mühendisliği bölümü için belirlediği 20 kişilik kontenjan boş kaldı.

 

Bu durumu sosyal medya hesabında yorumlayan Ak Parti Şanlıurfa eski Milletvekili Zeynep Karahan Uslu, 'Onlarca Devlet üniversitesinin ücretsiz, en fazla arzulanabilecek programları da dahil, neden tercih edilmiyorlar? Sorgulanmalı, kalite ve cazibe nasıl arttırılır bulunmalı, gerek yoksa da gereği yapılmalı' yorumunu paylaştı. 

 

Zeynep Karahan Uslu bir süre önce de sosyal medyada 'Neden Şanlıurfa bütün ülkenin en düşük eğitim seviyesine sahip ve toplumsal değişim, yatırım neden tetiklenemiyor?' sorusunu gündeme getirmişti. 

 

'İSTENMEYEN MÜDÜR' KONUSUNDA SESİZ KALMAYI TERCİH ETTİ

 

Zeynep Karahan Uslu,  Ensar Vakfı Davası’nda hakkında soruşturma açılan 3 yöneticiden biri olan Asım Sultanoğlu'nun Urfa İl Milli Eğitim Müdürlüğü görevine atanması konusunda sessiz kalması dikkatlerden kaçmadı. 

 


 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —