Tarih: 14.02.2024 12:58

Fuarda skandal görüntüler: Ekipler el koydu

Facebook Twitter Linked-in

Urfa’da bu yıl 12'ncisi düzenlenen fuarda denetim yapan ekipler, bir işletme tarafından sergilenen zeytinyağlarını 'Gıda Güvenliği Bilgi Sistemi'nden sorguladı. Sorgulama sonucu zeytinyağlarının 'güvenli gıda' olmadığı tespit edildi. Zeytinyağlarına el koyan ekipler, işletme hakkında işlem başlattı.
Söz konusu Urfa İl Tarım ve Orman Müdürlüğünden konuya ilişkin yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:
"Şanlıurfa İl Tarım ve Orman Müdürlüğü,  Gıda ve Yem Şube Müdürlüğü ve Karaköprü İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğüne bağlı ekiplerimiz “Tarladan Sofraya Sağlıklı ve Güvenli Gıda” prensibi doğrultusunda, Şanlıurfa Fuar Merkezi alanında 12. düzenlenen “Gıda, Yöresel Ürünler, Hediyelik Eşya ve El Sanatları” fuarında faaliyet gösteren işletmelere yönelik denetim ve kontrol yapmıştır.
Söz konusu fuar alanında faaliyet gösteren ve “Zeytin Yağı” ürünleri satışı yapan işletmede sergilenen ürünlerden şüphe üzerine Gıda Güvenliği Bilgi Sisteminden sorgulama yapılmıştır.
Yapılan sorgulama sonucunda; 5996 sayılı Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem kanunu kapsamında “Güvenli Gıda” olmadığı gerekçesiyle satışa sunulan ürünlere el koyulmuş olup muhafaza altına alınmıştır.
İlgili işletme hakkında 5996 sayılı Kanun kapsamında idari yaptırım işlem tahsisi için süreç başlatılmış ve takibe alınmıştır."

BARAJ GAZETESİ




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —