Tarih: 05.05.2023 12:52

Eyyübiye'de konut alanları belirlendi

Facebook Twitter Linked-in

Eyyübiye, yapı rezerv alanlarındaki projelerle  'Yeni Urfa'ya aday oldu.  Eyyübiye Belediyesi, TOKİ konutlarının inşa edildiği bölgeye yeni yollar açılması için çalışmalarını sürdürüyor. 

Çok sayıda iş makinesi ve kamyonun çalıştığı bölgede, daha önce yol yapımı için patlatılan kayalar kaldırıldı, TOKİ konut projeleri için şantiye binaları kuruldu. Eyyübiye Belediyesi'nden yapılan açıklamada,  6 Şubat 2023’te yaşanan, çok büyük can ve mal kayıplarına neden olan depremlerin ardından konut projelerinin sismik izolatörlü yapı sistemiyle revize edildiği belirtildi.  

Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Kuş, tarım alanlarını korumak, konutların sağlam zeminler üzerine inşa edilmesi amacıyla 360 hektarlık rezerv konut alanının projelendirildiğini bildirdi, buraların yakın zamanda Urfa’nın en büyük yerleşim yerlerinden biri haline geleceğini vurguladı. 

Üç etap halinde uygulanması planlanan ve yüzde 60’ı yeşil alandan oluşacak konut projelerinden ilk kısmını, depreme karşı dayanıklılık sağlayan sismik izolatörlü sistemle revize eden Eyyübiye Belediyesi, hayata geçirilen proje ile Türkiye’de toplu konutlarda bir ilke imza atacak.

Akçakale yolu üzerinden Batıkent TOKİ’ye bağlanan çevre yolu yakınlarında Şahinler, Kadıkendi ve Keberli Mahalleleri arasında yer alan yapılaşma alanı müteahhitler özel şirketler ilgi gösterirse ileride konut fiyatlarının makul seviyelere inmesine katkı sağlayacak. 

Eyyübiye Belediyesi yetkililerine göre, sağlam zeminli yapı alanı bölgesi; tarım dışı olması, ulaşım, altyapı, sosyal olanaklar gibi hizmetlerin rahat sağlanabilmesi açısından bir cazibe merkezi olacak.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —