Tarih: 11.03.2024 14:48

Erbakan'dan Urfa'yla ilgili dikkat çekici sözler

Facebook Twitter Linked-in

Yeniden Refah Partisi'nin Ak Parti'den ayrılan Mehmet Kasım Gülpınar'ı Büyükşehir adayı göstermesi Urfa'da DEM Parti'ye mi yarayacak?  AK Parti İl Başkanı Ali İhsan Delioğlu'nun ''Urfa'da AK Parti ve DEM Parti dışında seçimi kazanma ihtimali olan başka parti yok. Diğer partilerden aday olanların amacı DEM Parti'nin kazanmasını sağlamaktır'' şeklindeki sözlerle Gülpınar'ı işaret etmişti. 

İstanbul'da ise Yeniden Refah'ın aday çıkarmasının CHP adayı Ekrem İmamoğlu'na yarayacağı yorumları yapılıyor.

Gazeteci İsmail Saymaz, Yeniden Refah Partisi (YRP) Lideri Fatih Erbakan'a bu konuları sordu.

‹İstanbul'da İmamoğlu'na kazandıracağınız ve bu yüzden adayınızı çekmeniz gerektiği savunuluyor. Ne düşünüyorsunuz?› sorusu yönelttiğini aktaran Saymaz, Erdoğan'ın ‹Gölgemizde yürümek isteyenlere müsaade edemeyiz› şeklindeki sözlerini anımsattı.

 

Fatih Erbakan'ın açıklamalarından ilgili bölüm şöyle:

''Vatan, millet ve beka için hareket ediyorsak Urfa'da Ak Parti adayı çekilsin. Çünkü bu mantıkla Urfa'da DEM Parti'ye kazandırmış olacağız. Her yerde kendileri yarışa giriyorken, YRP gücünü sandığa yansıtıp oy oranını ortaya koymak istiyor., ‹Orada ona kaybettiriyor, burada buna kazandırıyor› dediğimiz zaman bunun sonu gelmez. 

‹Buna verirseniz şu parti gelir› demek aslında şantajın dik alasıdır.
Ak Parti'nin seçim bürosu ve otobüsünü kullanmıyoruz. ‹Bize verdiğiniz oylar Ak Parti'ye gidecek, Tayyip beyle anlaştık› demiyoruz. Adaylarımızı çıkarmışız, rekabete girmişiz. Gölge sözünden bir şey anlayamıyorum. Belki o kasıtla söylenmiş olabilir ama mantıklı görmüyorum. Gölge derken neyi kast ediyorlar?''

BARAJ GAZETESİ


 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —