Tarih: 05.07.2023 09:05

Eğitimci Mehmet Büyük’ten MEB’in kararına tepki

Facebook Twitter Linked-in

Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB) LGS merkezi sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından tercih başvuruları, 19 Temmuz'a kadar yapılacak. Türkiye genelinde bu yıl 2 bin 492 liseye merkezi sınav puanına göre öğrenci alınacak. Sınavla öğrenci alan okullara toplam 206 bin 414 öğrenci yerleştirilecek.

OSMANİYE YER ALDI, URFA YER ALMADI!

OHAL kapsamında, 6 Şubat 2023'te meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremler nedeniyle Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş, Malatya ile Gaziantep'in Nurdağı ve İslâhiye ilçelerinde 2022-2023 öğretim yılında 5 Şubat 2023'te 8. sınıflarda kayıtlı olan öğrencilerin liselere yerleştirilmesinde ‘pozitif ayrımcılık’ uygulanacak. Son olarak da Osmaniye ilinin eklenmesine rağmen Şanlıurfa’nın da illerde arasında yer almamasına Urfalı eğitimciler tepki gösterdi.

‘URFA'NIN ÜVEY EVLAT MUAMELESİ GÖRMESİNİ KABULLENEMİYORUZ’

Eğitimci Mehmet Büyük, Maraş merkezli depremlerden en çok etkilenen arasında da Şanlıurfa’nın bulunduğunu hatırlattı. Büyük, şunları kaydetti:”Cumhurbaşkanımız daha önceki açıklamasında Hatay, Kahramanmaraş, Adıyaman, Malatya ve Gaziantep’in İslahiye ve Nurdağı ilçesindeki öğrenciler LGS tercihlerini 81 il üzerinden yapabilir, onlar için her sınıf için her okulda 2 kontenjan artırılmıştır ve bu kılavuz eklenmişti demişti. Bizler depremde en çok etkilenen illerimizin öğrencilerinin avantajlı olmasını asla ama asla karşı değiliz; ama son dakika olarak Osmaniye’nin de eklenmesi üzerine Urfa'nın üvey evlat muamelesi görmesini kabullenemiyoruz ve biran önce Urfa'nın da aynı kapsama alınmasını talep ediyoruz.


 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —