Tarih: 11.05.2023 12:37

E-Twinning projesi başlıyor

Facebook Twitter Linked-in

Haliliye ilçesinde bulunan Orhangazi Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi E-Twinning projesi başlatıyor

E-Twinning faaliyeti temelde Avrupa’nın farklı ülkelerinden öğretmenlerin ve öğrencilerin, farklı okullardan  öğretmenler ve öğrencilerle deneyimlerini paylaşıp, fikir alış- verişinde bulunabileceği çevrim içi bir ortam oluşturmayı amaçlıyor.

Öğretmenler, farklı ülkelerden iletişim kurdukları öğretmenlerle kendi eğitim süreçlerine uygun şekilde projeler yapabiliyor. Projelerde teknolojinin eğitime adaptasyonu ve eğitim süreçlerinde uygun şekilde kullanımı istenilen bir durum. Öğrencilerinse derse daha fazla motive olma, başka okullardan veya ülkelerden akranları ile iletişim kurarak farklı kültürleri tanıma, yabancı dilde iletişim kurabilme, web teknolojilerinin eğitim amacıyla da kullanabileceğini fark etme, projede yer aldığı için derslere daha etkin katılmalarını sağlıyor.

Özellikle ülkemizde Fatih Projesi ile birlikte öğretmenlere ve okullara sağlanan teknoloji alt yapı desteğinin eğitim pratiğinde etkili biçimde kullanılması bekleniyor.

Orhangazi Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi'nde, öğretmen ve öğrencilerin öğretim sürecinde teknolojik alt yapıyı okulda daha etkin kılmak adına edebiyat öğretmenlerinden İhsan Baharlı koordinatörlüğünde başlatılan “Deyimlerle öğreniyorum, atasözleriyle güçleniyorum.” konulu projeyle, dillerin anlatım zenginliğine büyük katkı sağlayan deyim ve atasözlerinin iletişime katkısının öğrencilere fark ettirilmesi, web.2 araçlarıyla sunum becerisinin kazandırılması ve web.2 araçlarını kullanma becerilerinin geliştirilmesi amaçlanıyor.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —