Tarih: 23.06.2023 09:14

Dusak'a TBMM'de yeni görev

Facebook Twitter Linked-in

TBMM 28. Yasama Döneminde İSİPAB Türk Grubunun Başkanlığı görevini AK Parti  Şanlıurfa Milletvekili Abdurrahim Dusak yürütecek.

İslam İşbirliği Teşkilatı Parlamentolar Birliği (İSİPAB) Komisyon Başkanlığına seçildiğini  sosyal medya hesabından duyuran Dusak, şu ifadeleri kullandı:

"İslam İşbirliği Teşkilatı Parlamentolar Birliği (İSİPAB) Komisyon Başkanlığı görevini şahsıma layık gören başta Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a, AK Parti Grup Yönetimine ve Komisyon üyelerine teşekkür ederim.''

İSİPAB NEDİR?

İslam İş Birliği Teşkilatı Parlamento Birliği (İSİPAB) 17 Haziran 1999 tarihinde İran'ın başkenti Tahran'da yapılan Kurucu Konferans'ta İç Tüzük'ün kabulü ile kuruldu. Birliğin kurulmasına ilişkin ilk çalışmalar Parlamentolar Arası Birliğin 9-10 Eylül 1998 tarihli Genel Kurulu esnasında ve daha sonra 14-15 Aralık 1998 tarihlerinde Tahran'da yapılan koordinasyon toplantılarında yapıldı. Merkezi Tahran’da bulunan İSİPAB'ın çalışma dilleri Arapça, İngilizce ve Fransızca.

Birliğin hukuki kaynağı, 1999'da kabul edilen İç Tüzük. Ancak bu İç Tüzük 19 Ocak 2011 tarihinde değiştirildi. Birlik, bir anlamda İslam İş Birliği Teşkilatı'nın (İİT) parlamento ayağını oluşturuyor ve parlamentolar arasında kapsamlı ve yararlı bir iş birliği sağlamayı ve İslami Danışma (Şura) ilkesinin uygulanmasını amaçlıyor. Şu an için birliğe 54 ülke parlamentosu üye.   Türkiye Büyük Millet Meclisi, İSİPAB’da 5 Milletvekili ile temsil ediliyor.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —