Tarih: 07.12.2023 14:54

Dikkat! Banka hesabını dakikalar içinde boşalttılar!

Facebook Twitter Linked-in

Suruç'ta yaşayan Ahmet Özberk, banka hesabından bilgisi dışında 8 hesaba 52 bin 500 TL para transferi yapıldığı iddiasıyla Savcılığa duç duyurusunda bulundu.

 

Gece yarısı banka tarafından aranınca durumu öğrenen ve hesabının dondurulmasını talep eden Özberk,  bankanın Suruç Şubesine gidip hesap hareketlerini alarak Avukatın yolunu tuttu. 

 

“BANA BİLGİLENDİRE MESAJI GELMEDİ”

 

Para transferi dolandırıcılığından bankayı sorumlu tutan Ahmet Özberk,  yaşadıklarını şöyle anlattı:

 

“26.11.2023 tarihinde saat gece 11 civarı müşteri temsilcisi tarafından arandım,  hesabımdan 8 ayrı transfer yapıldığı ve büyük bir meblağ çekildiği ve bilgim olup olmadığı soruldu.  Bende bunun bilgim dışında olduğunu ve işlemi iptal etmelerini istedim, hesabıma o anda bloke konuldu ve önce Şubeye gitmem, sonra Savcılığa suç duyurusunda bulunmam istendi.

 

Sabah ilk işim banka gitmek oldu, Banka Müdürüyle görüştüm, hesabımdaki blokenin kaldırılması ve paramın acilen iade edilmesi için dilekçe yazdım. Banka Müdürü dilekçemi işleme aldı ve bana para  transferi gerçekleşen kişilerin dekontlarını verdi, ben de o dekontlarla Avukata gittim, gerekli işlemleri başlatmasını istedim. Bana hiç bir bilgilendirme mesajı gelmedi. Hesabımdan 52.500 civarında 8 ayrı para transferi gerçekleşmiş, tamamen banka açığı olduğu düşünüyorum” 

 

TELEFONUNUZA GELEN HER SMS MESAJINI TIKLAMAYIN

 

Dolandırıcılar, kimlik avı e-postaları, sosyal medya, cep telefonunuzdaki SMS mesajları, sahte teknik destek telefon görüşmeleri, sahte alışveriş siteleri ve daha fazlası gibi sayısız yöntem kullanabilirler. Bu tür dolandırıcılıkların temel amacı, kredi kartı hırsızlığı, kullanıcı oturum açma ve şifre bilgilerini ele geçirme ve hatta kimlik hırsızlığı olabilir. Uzmanların bu konudaki uyarıları şöyle: 

 


 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —