Tarih: 19.05.2023 16:11

DEVA’lı Aslan: Hukuk karşısında hesaplaşacağım !

Facebook Twitter Linked-in

DEVA Partisi'nde ikinci turun konuşulduğu ve Genel Başkan Ali Babacan'ın da katıldığı seçim toplantısında kurucu üyelerden Şanlıurfalı Essum Aslan ile Parti Sözcüsü ve seçim işlerinden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı İdris Şahin arasında tartışma yaşanmıştı.

DEVA Kurucu Üyesi Essum Aslan, seçimin konuşulduğu toplantıda İdris Şahin'in kendisine 'Edepsiz' dediğini söyledi. İdris Şahin tartışmayı doğruladı ve Ali Babacan'ın müdahale ettiğini anlattı. Yaşanan bu durumlar ulusal ve yerel basının gündemine düştü. 

Yaşanan sürecin ardından Aslan, yazılı açıklama yaparak, mücadelesini partinin iç hukuk yolu ve disiplin sürecine taşıyacağına dikkat çekti. Aslan, şunları kaydetti:” Siyaset yapmak için insanlıktan çıkmak mı gerekiyor? Yaşadıklarımın ikinci seçimlere giderken yaşanması beni çok üzdü; ancak seç sessiz kal, seçimden sonra konuşulur cümlesi karşı çıktığım anlayışı benim sevmekten başka bir anlama gelmeyecekti. Son 40 saattir 1 saat uyku ve sayısız telefon görüşmesi sebebiyle bu açıklamayı ancak yapabiliyorum.

‘BENİM ŞAHSİ MESELEM’

Parti içinde üstlendiği görevleri temel ilkeler çerçevesinde erinmeden gayretle yapmaya çalıştım. 17 Mayıs'ta gerçekleşen genel merkez yönetim kurulu toplantısında partimizin hiçbir üyesinin asla kabul edemeyeceği üzücü bir olay yaşandı. Bu olay artık partinin hiç meselesi değil. Benim şahsi meselemdir. Hukukta takip konusudur. Mevcut düzenden önemli farkımız sorunların üzerini örtmek değil, sorunları tespit edip çözmektir.

‘HUKUKİ YOLLARLA MÜCADELE EDECEĞİM’

Yaşanan olayın üzerinden 5 saat geçmesine rağmen refleks alamayınca konuyu objektif olduğuna inandığım 2 basın mensubu ile paylaştım. Paylaştığım parti için bir mesele değil, tam tersine partinin temel ilkelerini ihlal eden biri ile mücadele etmektir. Yaşadığım olayı bundan sonraki süreçte hem partinin iç hukuk yolu olan parti disiplin sürecine taşıyacağım. Hem de hukuki yollarla mücadele edeceğim. Parti disiplin sürecinin işleyiş şekli benim için bir turnusol kağıdı olacaktır. Saygıyla”




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —