Tarih: 17.05.2023 17:19

Depremzedelere hakaret edenlere Urfalılardan tokat gibi cevap

Facebook Twitter Linked-in

14 Mayıs seçimlerinde pek çok bölgede olduğu gibi asrın felaketiyle sarsılan deprem bölgesinde de Urfa dahil Recep Tayyip Erdoğan ve Cumhur İttifakı yüksek oranda oy aldı. Erdoğan Kahramanmaraş, Adıyaman, Gaziantep, Osmaniye, Malatya, Kilis ve Şanlıurfa’da 7’li Masa’nın Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nu geçti. Bölge halkı yine “Yaparsa Erdoğan yapar” diyerek tercihini Erdoğan ve Cumhur İttifakı’ndan yana kullandı. Millet İttifakı ve Kılıçdaroğlu, deprem bölgesinde sadece Diyarbakır, Hatay ve Adana’dan oy alabildi. HDP’nin desteklediği 7’li Masa’nın oyları beklentinin çok altında çıkınca, seçmenlerden bazıları sosyal medya paylaşımlarıyla yürekleri bir kez daha sızlattı. Bazıları oldukça ileriye giderek 'Beter olun' dedi, bazıları 'Keşke daha çok ölseydiniz' ve 'İyi ki olmuş' gibi çirkin ve kin dolu ifadelerde bulunurken bu durumdan oldukça rahatsız olduklarını ifade eden Urfalı vatandaşlar ise şöyle konuştu:

Şanlıurfalılar olarak her zaman mağdur ve mazlumun yanında olduklarını ifade eden Müslüm Akbaş,’’Biz daima deprem bölgesinin yaralarını sarmaya hazırız. Onlar deprem bölgesine ne göndermişse şahsım olarak onlara geri iade edebiliriz. Onlar ne yardımda bulunmuşlarsa IBAN'larını alsınlar. Biz onların hesaplarına ne kadar gerekiyorsa atalım parayı. Deprem bölgesi daima bizim acımızdır. Her zaman destekleyen Urfa halkı olarak biz daima deprem bölgelerinin arkasındayız.”dedi.

Siyaset ile yardım çalışmalarının karıştırılmaması gerektiğini ifade eden Yusuf Bozkurt, şunları söyledi:’’Deprem bölgesi siyasette katıp da yardım edenlerin de Allah belasını versin. Zaten onların evlerini, eşyalarını kaybetmişler. Onların ihtiyaçları onlarda yoktur. Devlet orda onların her türlü yardımına koşmuştur. Her türlü yardımı sağlamıştır. Deprem bölgesinde kimse onlardan yardım istemedi. Onlar kendi kafalarına göre yardım gönderdiler.  İslamiyet'te bir kere yardım şarttır. Kim yardım ederse Allah için eder. Siyaset için değil. Bu yapanlar var ya siyaset için yapmışlardır. Onun için diyorlar Allah ver zıkkım olsun deprem bölgelerdeki insanlara. Ben de diyorum ki size zehir zıkkım olsun Allah o yaptığınız hayırları da kabul etmesin.”

Küfür edenlere sert tepki gösteren Elif Çakmak, şöyle konuştu:”Öyle yapanlar vicdansız insanlar. Herkes kendi tercihi. Hayrını da yapar. Oyunu da dilediğine verebilir. Depremzedeler de hangi partiye oy veriyorlarsa versin o onun tercihi bırakın özgürce herkes oyunu rahat bir şekilde kullansın oyunu. Hangi parti olursa olsun. Bu Onların terbiyesizliği küfür eden de hakaret eden de kendi terbiyesizliği.”

Kötü yorumlarda bulunan kişilerden hesap sorulması gerektiğini ifade eden Abdülkadir Karakeçili, şunları kaydetti:”O kesin CHP yandaşlarıdır. Aşırı AK Parti yandaşlarına hakaret yapılmıştır. Bunun hesabı ben zannediyorum ki seçimden sonra sorulacaktır. Tahminim bu.”




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —