Tarih: 31.05.2024 13:29

Deprem vurguncuları yakayı ele verdi

Facebook Twitter Linked-in

Şanlıurfa polisinin 'Change Oto' operasyonunda 9 kişi yakalandı.  14 aracın gümrük kaçağı, 7 aracın hacizli,  1 aracın da çalıntı olduğu belirlendi.

 

06.02.2023 günü 11 ili etkileyen Kahramanmaraş merkezli depremlerde çok sayıda otomobil enkaz altında kalarak hasar görmüştü. Şanlıurfa İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri bu otomobillerin depremzedeler tarafından uygun fiyatlarla satıldığını belirledi.

 

Bu şekilde satın alınan deprem hasarlı çeşitli marka ve modeldeki otomobillerin bazılarının hurdaya ayrılmadığı ve yeniden trafiğe çıkarıldığı, aktif olarak kullanılmaya başlandığı tespit edildi, araçların hasar durumu göz önünde bulundurulduğunda tamir aşamasında usulsüzlük yapılarak, şasi ve motor numarası değiştirilmiş (Change) araçlardan olabileceği şüphesiyle çalışma başlatıldı.

 

Nitelikli Dolandırıcılık,5607 Sayılı Kaçakçılıkla Mücadele Kanununa Muhalefet, Resmi Belgede Sahtecilik (CHANGE OTO) olayları ile ilgili olarak yapılan eş zamanlı operasyon neticesinde olayı gerçekleştiren B.D (24), M.D(26),A.K(26).F.K(46),E.Ö(26), M.K(24), F.K(24) ,M.Y(36) ve T.Y. (35) yakayı ele verdi.

 

Ekiplerin detaylı çalışmaları neticesinde 7 si il dışında, 15'i Şanlıurfa ilinde olmak üzere toplam 22 Change araç ele geçirildi.

 

Bölge Kriminal Polis Laboratuvar Müdürlüğünde yaptırılan incelemelerinde; 14 Aracın Gümrük Kaçağı,  1 Aracın Gümrük Kaçağı ve Çalıntı, 7 Aracın ise hacizli- Yakalamalı olduğu tespit edilmiştir.

 

Olayla ilgili olarak gözaltına alınan 9 Şüphelinin Asayiş Şube Müdürlüğünde sorguları sürüyor. Şüpheliler soruşturma ile ilgili işlemlerin tamamlanmasından sonra  Adli mercilere sevk edilecek.

BARAJ GAZETESİ


 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —