Tarih: 10.05.2023 14:15

Deprem ve sel sonrası sigortacıların kıymetı arttı

Facebook Twitter Linked-in

Sigortacılar,  Şanlıurfa’da yoğun mesai yapıyor. Deprem ve sel sonrası zararların tanzim edilmesi için vatandaşlar, sigorta ve DASK merkezlerinin yolunu tutuyor. 

Sigortacı Azmi Alçin, afetlerin gelmeden sigorta işlemlerinin yapılması gerektiğini ifade etti. Alçin,”Depremden iki gün sonra insanlar deprem sigortası yaptırmaya çalıştı. Ne yazık ki felaketler başımıza geldikten sonra sigortanın önemini kavradık. İkisine de ne kadar sigortasını yaptırdığımız zaman depremden hemen öncesinden 100-150 lira civarında çıkarken şimdi daha yüksek çıkıyor. 250 ile 500 lira arasında değişiyor. Yani iki milyonluk bir ev için yaklaşık üç bin liraya kadar çıkıyor.

Felaketler başımıza gelmeden sigortalarımızı yaptıralım. Başımıza bir şey gelmeden gereken önlemleri, tedbirleri almıyoruz.  Depremden hemen sonra da DASK sigortası yaptırmaya çalışanlar oldu. Ama bizde ekranlar kapalıydı, yapamıyorduk. On bir ilde deprem sigortası kapandı, yapamıyorduk.”

‘BU SÜREÇTE KASKONUN ÖNEMİ ANLAŞILDI’

İki üç ay boyunca işlem yapamadıklarını hatırlatan Alçin, şöyle konuştu:”Şimdi daha yeni yeni açılmaya başladı. İnsanlar yaptırmaya başladı.  Selden sonra da birçok kişi kasko yaptırmaya çalıştı. Ama selden ötürü de bu sefer bizim bulunduğumuz bölgeye şirketler fiyat vermiyordu. Verdiği zamanda çok yüksek veriyordu.  Yani kaskolarını yaptırdıkları zaman hem kendilerini, mallarını güvence altına almış oluyorlar. Hem karşı tarafın mallarını güvence altına almış oluyorlar. Ortalama bir kasko ne kadar şimdi bir araba bugün bakarsak on bin lira civarında çıkıyor.”




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —