Tarih: 15.02.2024 14:21

Deprem illerinde ki Urfa o listede yer almadı!

Facebook Twitter Linked-in

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın gençlere evlilik kredisi müjdesinin ardından binlerce genç aylarca bekledi. Sonunda başvurular başlarken öncelik de deprem illerine verildi. Söz konusu Urfa’da da binlerce genç evlilik için bu krediyi beklerken 150 bin lira tutarındaki kredinin şartları da belli oldu. 
HANGİ İLLERE ÖNCELİK VERİLDİ?
Evlilik kredisine dair öncelikler deprem illerine verilmişti. Ancak yaşanan yeni gelişme ile uygulamaya ilk olarak Adıyaman, Gaziantep'in İslahiye ve Nurdağı ilçeleri ve Hatay, Maraş ve Malatya'da evlenecek olan gençlere öncelik verilecek. Urfa deprem ili olmasına rağmen listede yer almadı.
BAŞVURULAR NEREDEN YAPILACAK?
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş başvuruların bakanlığın internet sitesinden yapılacağını açıklamıştı. Başvuruların ardından krediden yararlanacak kişiler 48 ay vade ve iki yıl geri ödemesiz olarak faizsiz kredi imkanlarından faydalanacak. Kredinin başvuruları da Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın internet sitesi ailegovtr adresinden veya e-Devlet üzerinden yapılabilecek.
KREDİ İÇİN YAŞ ŞARTLARI VAR MI?
Krediden yararlanmak isteyen gençler için yaş kriteri de var. Yaş aralığı 18 ila 29 arasında olan gençlerin yararlanacağı kredinin başvuruları başladı.

BARAJ GAZETESİ




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —