Tarih: 02.09.2023 13:43

DEDAŞ zulmünden Urfa'daki okullar da nasibini aldı!

Facebook Twitter Linked-in

Son olarak Harran ilçesinde 30’a yakın mahallenin elektriği kesildi. Toplu bir cezalandırma olduğu için haliyle okullar da öğretmen lojmanları da bu kesintiden nasibini alıyor. 

 

Pazartesi okullar açılıyor açılmasına da Şanlıurfa’nın kırsal mahallelerindeki okullarda görevli olan öğretmenler şaşkın, endişeli. Çünkü elektrik kesintisinin olduğu okullarda eğitim vermeye çalışacaklar. Kaldıkları lojmanlarda da yine elektrik yok. DEDAŞ, bu keyfi elektrik kesintileriyle aynı zamanda çocuk haklarını ihlal ediyor, eğitim ve öğrenim hakkını gasp ediyor!

 

Şanlıurfa Milletvekili Mahmut Tanal, şunları söyledi:"Anayasamızın 42. maddesinde, kimsenin eğitim ve öğrenim hakkından yoksun bırakılamayacağı vurgulanıyor. Ancak DEDAŞ’a istediği gibi at koşturma imkanı sunan iktidar, anayasanın ilgili maddesini çiğneyerek, Şanlıurfalı öğrencileri mağdur ediyor. Artık rant odaklı hareket eden DEDAŞ’ın keyfi elektrik kesintisi uygulamalarına dur denilmelidir. 4 Eylül Pazartesi günü Şanlıurfa’daki hiçbir okul elektrik imkanından mahrum şekilde açılmamalıdır."

 


 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —