Tarih: 26.07.2023 14:52

DEDAŞ işçilerinin eylemi sürüyor

Facebook Twitter Linked-in

 

 

Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Enerji-Sen ve Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu’nun da (KESK) destek verdiği eylemde,  “Direne direne kazanacağız”, “Enerji-Sen işçileri yalnız değildir” sloganlarını atıldı. 

 

Basın açıklamasını işten çıkarılan işçilerden Abdullah Gezer okudu. Gezer, şunları kaydetti:

 

"Dicle Elektrik ve bünyesindeki taşeron şirketler Yonca Elektrik, Dicle Kök Enerji’nin faaliyet gösterdiği iller içerisinde yer alan Diyarbakır ve Urfa illerinde geçtiğimiz günlerde anayasal hakları olan sendikalı olma hakkını kullanan DEDAŞ enerji işçileri, düşük ücret ve kötü çalışma koşullarını protesto etmek için acil işler haricindeki işleri kısa süreli iş bırakarak alkışlı protesto etmişlerdi. İnsanca yaşamak istiyoruz diyen enerji işçilerinden 200’ e yakın işçi, işveren tarafından hukuksuz bir şekilde 49 kodu ile tazminatsız bir şekilde toplu işten çıkardı. SGK çıkış kodu 49 tam olarak 'İşçinin yapmakla ödevli bulunduğu görevleri kendisine hatırlatıldığı halde yapmamakta ısrar etmesi' anlamına gelir. Ortada işçi arkadaşlarımızdan yana böyle bir kasıt olmamasına karşın işveren tarafından bir uyarı da yoktur.

 

Ağır ve tehlikeli bir iş kolu olan enerji sektöründe işçiler her gün sömürülmekte ve her geçen gün artan enflasyon ve zamlar karşısında işverenin verdiği üç kuruş para ile geçinmeye çalışmaktadır. Ölümle burun buruna çalışan DEDAŞ enerji işçilerine işveren, ölümü gösterip sıtmaya razı etmeye çalışıyor" 

 

DEDAŞ İKTİDARIN GÜÜNÜ ARKASINA ALMIŞ

 

Öte yandan DEDAŞ binası önünden çekilmiş TOMA'lı fotoğrafı paylaşan CHP Şanlıurfa Milletvekili Mahmut Tanal,  kırsaldaki enerji kesintilerine dikkat çekerek, 'Vatandaşları elektriksiz bırakan DEDAŞ, maaş ve özlük haklarında iyileştirme talep eden kendi personelini de TOMA’larla, baskıyla sindirmeye çalışıyor. İktidarın gücünü arkasına alarak hukuksuzca hareket eden DEDAŞ, ağır ve tehlikeli işlerde çalışan emekçilerin haklı taleplerini karşılamalıdır!

 


 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —