Tarih: 29.04.2024 14:11

DEDAŞ algı demişti: Çiftçiler ise adeta isyanda!

Facebook Twitter Linked-in

Urfa’da ekonomi ve istihdamında önemli bir yer tutan tarım sektörü, bu yıl da geçen yıl olduğu gibi oldukça zor günler geçiriyor. Tahıl ambarı konumunda olan Urfa’da buğday, arpa ve mercimek gibi birçok ürün, yeterli miktarda yağış almaması nedeniyle kurumaya başlamış durumda. Kuraklık nedeniyle tarlalarını kendi imkânları ile sulamaya çalışan çiftçiler, yaşanan elektrik kesintileri nedeniyle yeteri kadar sulama yapamamaktan şikâyetçi.
Yaşanan elektrik kesintileri yüzünden on binlerce liralık maddi kayıp yaşadıklarını belirten çiftçiler, ise "Türkiye’de zaten ekonomik kriz var. Ekinlerimiz de elektrik kesintileri yüzünden kurumak üzere, perişanız, zor durumdayız. Devlet yetkilileri bu soruna bir el atsın. Bütün ekinlerimiz yanmış durumda, ikide bir elektrik de gidip-geliyor. Dalgıçlarımız, elektrik panolarımız hep yandı” dediler. 
Öte yandan Garip Küçükçay adında ki bir sosyal medya kullanıcısı ise, “
TEDAŞ’tan Tarıma DARBE!
Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde süreklilik haline getirilen elektrik kesintileri çiftçiyi de tarımı da bitirmiş durumda. 
Günde 20 saati aşkın elektrik kesintisi yapan Tedaş çiftçilerin tarım arazilerini sulamasına engel oluyor. 
Tarımda TEDAŞ DUVARI!” paylaşımıyla duruma tepki gösterdi. 
Öte yandan konunun sosyal medyada gündeme getirilmesi üzerine geçtiğimiz günlerde bir açıklama yapan Dicle Elektrik ise “İddialar gerçek dışı, elektrik dağıtım hizmetimiz kesintisiz devam ediyor” ifadelerini kullanmıştı. 
Kayıtışı elektrik kullanımı iddiasında bulunan şirket, açıklamasında, “Bazı haberlerde ve sosyal medya mecralarında şirketimizin genel elektrik kesintisi yaptığına ilişkin bir kısım iddialar yer aldığını görüyoruz. Bu yöndeki iddialar asla gerçekle bağdaşmıyor ve elektrik dağıtım hizmetimize kesintisiz devam ediyoruz. Daha önce de defalarca kamuoyu ile paylaştığımız üzere; hizmet bölgemizdeki tarımsal sulama alanlarında öngörülmeyen oranlarda kayıt dışı elektrik kullanımı yapıldığını sıklıkla tespit ediyoruz. Mardin ili Kızıltepe ve Derik ile Şanlıurfa ili Viranşehir ve Siverek ilçelerinin kırsal alanlarında bulunan hatlarımızda ise aşırı gerilim düşümüne yol açan arz dengesizlik sorunları meydana geldi” demişti. 
Yıllardır kayıp kaçak ile mücadele ettiğini ileri süren Dicle Elektrik’in nasıl bir çözüm üreteceği sorusu yanıtsız kalırken ekili tarlaları olan çiftçiler ise kara kara düşünüyor.

BARAJ GAZETESİ

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —