Tarih: 28.02.2024 09:22

Çökme riski olan ağır hasarlı bina tehlike saçıyor!

Facebook Twitter Linked-in

Kahramanmaraş merkezli iki büyük depremde büyük yıkım yaşayan Urfa’da ağır hasarlı binalar tehlike saçıyor. Kentin işlek caddelerinin birinde olan ağır hasarlı bina büyük risk yaratıyor. Bölge sakinleri çökme tehlikesi olan binanın bir an önce yıkılmasını istiyor.
Depremin üstünden geçen bir seneye rağmen şehrin göbeğinde deprem anıtı gibi duran ve duvarlarının bir bölümü çöken Cevheri apartmanı tehlike oluşturuyor. Binanın hemen ön kısmında bulunan caddeden çok sayıda vatandaşın günübirlik geçiş yaptığını kaydeden vatandaşlar, yapının tehlike saçtığını belirterek, güvenlik tedbiri alınmasını istedi.
Yürekleri ağza getiren ve aynı zamanda tepkilere neden olan binanın bir an önce yıkılması gerektiğini dile getiren vatandaşlar, “Depremden dolayı birçok can kaybımız. Kayıplarımız olmasına rağmen bu tür binaların ayakta durması da bizleri derinden üzüyor. Önlemler alınmalı ve gereken bir an önce yapılmalıdır. Vatandaşlar bu binanın önünden geçiyor ve bir çökse birçok kişi hayatını kaybedebilir ya da yaralanabilir. Bu yüzden de gerekenin hemen yapılması lazım” diye konuştu.
Öte yandan geçtiğimiz günlerde Urfa'nın Birecik ilçesinde, iki katlı ağır hasarlı bina çökmüştü.  O sırada hurda toplamak için evde bulunan ve enkaz altında kalan 44 yaşındaki Bülent Aslanpençesinin cesedine ulaşılmıştı.
Yine aynı şekilde ilçeye bağlı Meydan Mahallesi'nde hasarlı olduğu gerekçesiyle boşaltılan 3 katlı binanın duvarı çökmüştü. Evde yaşayan 62 yaşındaki Aysel A., yıkılan duvarın altında kalarak hastaneye kaldırılmıştı.

FETHİ YAVUZTÜRK




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —