Tarih: 13.02.2024 10:20

CHP Urfa'da aday çıkarmaktan vaz mı geçti?

Facebook Twitter Linked-in

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) uzun bir geceyi geride bıraktı. Tam iki kez Parti Meclisi (PM) iki kez de Merkez Yönetim Kurulu (MYK) toplantısı yapıldı.

 

Bu toplantıda Malatya’da Veli Ağbaba, Kayseri’de Murat Molu, Edirne’de Şükrü Ciravoğlu ve Ordu’da Zekai Sana’nın aday gösterilmesine karar verildi. MYK’nın ikinci toplantısı ise 21.30’da başladı. İkinci PM toplantısı da 00.30’da başladı.

 

Toplantıda, Şanlıurfa'dan aday çıkarılıp çıkarılmaması, DEM Parti'yle ittifak gibi konular da ele alındı.

 

Daha önce Mahmut Tanal'ın CHP Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkan adayı olabileceği belirtiliyordu. Gazeteci Mehmet Yetim'in iddiasına göre CHP Şanlıurfa'da aday çıkarmayacak.  Bu durumda CHP'nin hangi adayı destekleyeceği sorusu akla geliyor. 

 

RONAYİ PAYDAŞ: TANAL'DAN ÜMİDİMİZİ KESMEDİK

 

CHP'li Av.Ronayi Paydaş, bu konuda şu yorumu yaptı: ''Arzumuz ya Vekilimiz Sayın Mahmut Tanal’ın ya da İl Başkanımız Ferhat Karadağ’ın bu ipi göğüslemeriydi. İl Başkanımız ve Vekilimizle birlikte Urfa’da CHP’nin oyları İkiye katlanmıştı bu başarıyı Büyükşehir'e de yansıtabilirlerdi. Ama maalesef ikisinin de kongreden bu yana sesleri çıkmadı. Ben yine de ikisinden de halen ümitliyim.'' ifadelerini kullandı.

 

GÜLPINAR MI DESTEKLENECEK?

 

Bir süre önce Yeniden Refah adayı Mehmet Kasım Gülpınar'ın destekleneceği ileri sürülmüştü. 

 

CHP'li Avukat Mustafa Aydınlık, 'CHP Parti Meclisi’mizin “Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na aday çıkarılmaması” yönündeki kararı üzerine; Şanlı şehrimiz için en doğru tercihin Sayın Mehmet Kasım Gülpınar olduğu kanaatindeyim.' yorumunu paylaştı. 

 

CHP Şanlıurfa Milletvekili Tanal'ın Gülpınar'ın desteklenmesi fikrine sıcak bakmadığı belirtiliyor.

 

ODABAŞI GÖZDEN ÇIKARILDI

 

MYK, Adıyaman’da Abdurrahman Tutdere ve Kars’ta Dindar Gültekin’in adaylığını PM gündemine taşıdı. CHP’nin kalesi olarak nitelendirilen İstanbul-Kadıköy’de Siverekli mevcut Başkan Şerdil Dara Odabaşı'nın yeniden aday gösterilmeyeceği konuşulurken adaylık için adı geçen en güçlü isimlerden birinin iki dönemdir İBB Grup Sözcülüğü yapan Mesut Kösedağı...

MEHMET SALİH ŞANSAL

 


 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —