Tarih: 11.05.2023 10:49

CAS'tan Urfalı hukukçuya önemli görev

Facebook Twitter Linked-in

Avukat Emin Özkurt, Merkezi İsviçre’de bulunan Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi (CAS) hakemi olarak tekrar seçildi. 

CAS’ın özel “Futbol Listesi” ne de ilk dahil edilen Türk hukukçu olan Av.Emin Özyurt, ''2017 yılından bu yana yürütmekte olduğum bu önemli görevde, ülkemi ve Türk hukukçuluğunu layıkıyla temsil adına en iyisini yapmak için çok çalışacağım.'' dedi.

İlk olarak yaklaşık 6 yıl önce CAS’a seçilen en genç yargıçlardan olan Av. Emin Özkurt, dünyada az sayıda seçkin hukukçunun bulunduğu bu hukuk zirvesinde tek Türk olarak ülkemizi temsil edecek.

EuroLeague Basketbol Tahkim Kurulu’nun kurucu üyesi olan Av. Emin Özkurt; FIFA, UEFA, FIBA, Uluslararası Olimpiyat Komitesi ve Dünya Dopingle Mücadele Ajansı gibi kurumların üstünde yer alan, bu kurumların kararlarını denetleme mercii olan ve sporun Yargıtay’ı olarak adlandırılan CAS’taki tek Türk yargıç.

Av. Emin Özkurt, Türk kulüplerinin ve de sporcularının da sıklıkla davalık oldukları Finansal Fair Play, oyuncularla olan parasal uyuşmazlıklar, UEFA ve de FIFA tarafından verilen cezalar gibi konularda CAS’ın karar verici yargıçlarından biri olarak hukuki çalışmalarını İsviçre’de yürütecek.

ULUSLARARASI SPOR UYUŞMAZLIKLARININ ÇÖZÜMÜNDE GÖREV

Av. Emin Özkurt, uluslararası spor uyuşmazlıklarının çözümünde görev yapacak ve bu alanda son sözü söyleyen yargıçlar arasında yer almayı sürdürecek. 

CAS’ın genel yargıçlar listesi dışında Futbol Listesi’nde de yer alacak olan Av. Emin Özkurt, CAS ve FIFA’nın 125 kişilik bir uzman hakem listesi oluşturmaya karar vermesiyle kurulan futbol listesine giren ilk Türk oldu.

Futbol Listesi’ni oluşturan hakemler, FIFA, konfederasyonlar, kulüpler ve oyuncular (FIFPro) tarafından sunulan öneriler doğrultusunda Uluslararası Spor Tahkim Konseyi tarafından atanıyor.. 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —