Tarih: 12.04.2024 11:52

Çalışan kadınlar ücretsiz kreş istiyor

Facebook Twitter Linked-in

Urfa’da çocuk bakım ve eğitim hizmetlerinin, en genel ifadesiyle kreş hizmetlerinin yaygınlaştırılması, kadın istihdamının artırılması bakımından büyük önem taşıdığı gibi kente yaşayan kadınların başlıca taleplerinden birini oluşturuyor.
Bununla birlikte kente fahiş fiyattaki çocuk bakım hizmetleri özellikle çalışan kadınlar için adeta büyük bir engel. Bu durum, hem çocukların bu hizmete erişimlerini engellerken, hem de kadınların istihdam dâhil tüm sosyal yaşama katılımını son derece zorlaştırıyor. Kurum temelli çocuk bakım ve eğitim hizmetlerinin yaygınlaştırılması özellikle kadınlar ve çocuklar açısından hayati önem taşıyor. Bu eksikliğin giderilmesinde ise, yerel yönetimler tarafından açılacak kreşlerin önemli olduğu düşünülüyor.
 

KREŞE VERDİĞİM PARA MAAŞIMA DENK GELİYOR
Bununla ilgili dört yaşında bir çocuğu olduğunu söyleyen ve çocuğunun sağlık sorunu nedeniyle bez kullandığını dolayısıyla kreşlerin bez kullanan çocuk kabul etmediğini söyleyen bir kadın vatandaş,  “Kreşler zaten çok pahalı, evin yakınında kreş olmadığı için bir de servis ücreti ekleniyor. Benim kreşe verdiğim para ücretime denk olunca da ‘Annenin çalışmasına gerek var mı?’ deniyor. Artık pek çok kadın çalışıyor, küçük çocuklarımız var. Ancak bu ihtiyaca rağmen şehrimizde tek bir ücretsiz kreş dahi yok” dedi. 
Çocuklarını kreşe veremediği için çalışamadığını söyleyen bazı kadınlarda, çocuklarını kreşe gönderemediği için gece çalışmayı tercih ettiğini, gece vardiyalarında çalıştığını anlatılar.

BARAJ GAZETESİ




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —