Tarih: 24.05.2023 16:12

Bunu yapan Urfalının oyu geçersiz sayılacak!

Facebook Twitter Linked-in

Türkiye, 14 Mayıs'ta  Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi için sandık başına gitti. Cumhurbaşkanlığı seçimi yüzde 50+1 oy çoğunluğunu sağlayan aday çıkmadığı için ikinci tura kaldı.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, oy kullanmaya giderken dikkat edilmesi gereken bazı maddeleri tekrar gündeme getirdi. İletişim Başkanlığı bu konuda vatandaşları uyardı.

"ZARFLARIN İÇİNE OY PUSULASINDAN BAŞKA HİÇBİR ŞEY KONULMAMASI GEREKMEKTEDİR"

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi'nin sosyal medyadan yaptığı açıklamada, "Oy kullanılan zarfların içerisine, birleşik oy pusulasından başka hiçbir şey (not, nesne vb.) konulmaması gerekmektedir. Aksi takdirde kullanılan oy geçersiz sayılmaktadır" ifadeleri kullanılarak vatandaşların zarfın içine pusula dışında bir şey konulmaması gerektiği hatırlatıldı.

Seçmenler, oy pusulasını tek zarfa koyarak seçimini yapacak. Oy pusulasına 'TERCİH' veya 'EVET' mührü dışında imza ve işaret yapılmayacak.. Cep telefonu ve kamera gibi görüntü kaydedici veya haberleşme sağlayıcı cihazlarla oy verme kabinine girilmesi yasak olacak.

AYNI OKUL AYNI SANDIK

28 Mayıs  2023 Pazar günü gerçekleşecek Cumhurbaşkanı 2. tur Seçiminde oy verme işlemleri, tüm Türkiye'de 08.00'de başlayacak. Oy verme işlemleri 17.00'de sona erecek. Saat 17.00'den sonra sandık başına gelen seçmenler oy kullanamayacak. 

İlk seçimde oy kullanma hakkında sahip olan seçmenler, 2. turda da aynı okulda ve sandıkta oy kullanacak. 

Seçmen bilgi kağıdı yerine YSK'nin internet sitesinden veya e-Devlet sistemi üzerinden 'Seçmen Sorgulama' da yapabilirsiniz.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —