Tarih: 03.07.2023 13:53

'Bu yanlıştan dönün!'

Facebook Twitter Linked-in

Cumhuriyet Halk Partisi ( CHP) Şanlıurfa Milletvekili Mahmut Tanal, Siverek Belediyesi'nin yüzme havuzu giriş ücretine tepki gösterdi. 

Siverek Belediye Meclisi’nin 06.10.2022 tarihli kararında, Siverek Belediyesi’ne ait olimpik yüzme havuzu 2023 sezonu giriş ücretinin 15 yaşından küçük çocuklar için 10 TL, büyükler için 20 TL olarak belirlendiğine dikkat çeken Tanal, bu karara rağmen 15 yaş altı çocuklardan 80 TL, 15 yaş üstü çocuklar ve büyükler için 100 TL giriş ücreti alınmasını fırsatçılık olarak değerlendirdi. 

Tanal, sosyal medya hesabından şu yorumu yaptı:

''Siverek Belediye Başkanlığı neden kendi belediye meclis kararına uymuyor?

Şu an için havuza giren 15 yaşından küçük çocuklardan 10 TL, büyüklerden 20 TL alınması gerekirken, 15 yaşından küçüklerden 80 TL, büyüklerden 100 TL giriş ücreti tahsil edilmesi, keyfiliktir, usulsüzlüktür, fırsatçılıktır!

Türkiye’de en fazla boğulma vakası Şanlıurfa ilimizde yaşanmaktadır.

Yaz aylarında aşırı sıcaklardan bunalan Şanlıurfalı vatandaşlar, özellikle de çocuklar, girdikleri göletlerde, baraj gölünde, sulama kanallarında, Fırat Nehri’nde boğularak hayatını kaybetmektedir.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi ile ilçe belediyelerinin havuz sayısı ve kapasitelerini artırıp çocuklarımızı, gençlerimizi, vatandaşlarımızı havuzlara yönlendirmesi gerekirken, Siverek Belediyesi ise belediye meclis kararını dahi çiğneyerek, yüksek giriş ücreti talebiyle havuzun kapılarını kapatmaktadır!

Edindiğimiz bilgelere göre Siverek Belediye Başkanlığı, olimpik yüzme havuzunun işletmesini, kiralama yoluyla kendi iştirak şirketi Belet’e devretti. Şirkete kiralama kurnazlığıyla yüksek giriş ücretleri alınıyor.

Fakat yüzme havuzunda görevli kişiler yine Siverek Belediyesi’nin kendi personeli. Buradaki görevlilerin maaşı yine Siverek Belediyesi’nin kasasından ödeniyor. Ayrıca fişler de yine Siverek Belediyesi adına kesiliyor.

Bu arada “fiş” olarak sunulan kağıt parçalarına baktığımızda, vergi mevzuatına uygun değildir. Söz konusu uygulama, Vergi Usul Kanunu açısından suç teşkil etmektedir.

Bu fiş usulsüzlüğüyle ilgili Hazine ve Maliye Bakanlığı’nı göreve davet ediyorum. Siverek Belediyesi’ni de yanlıştan dönmeye çağırıyorum.

Belediye Meclisi kararına uygun olarak havuz giriş ücreti, 10 TL ve 20 TL olarak alınmalıdır. Zaten normalde çocuklardan hiç ücret alınmaması gerekir.''


 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —