Tarih: 03.05.2023 13:57

Bu resmen soygun!

Facebook Twitter Linked-in

Vatandaşların yüksek gelen su faturalarına isyanı devam ediyor 

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı ŞUSKİ'nin her ay, bir önceki ay açıklanan tüfe oranı kadar suya zam yapıyor. Kısacası zammı otomatiğe bağlanmış durumda. 

Bu yıl deprem ve sel felaketleriyle karşılaşan dar gelirli vatandaşlar her ay 150-250 lira arasında gelen faturaları ödemekte bir hayli zorlanıyor. 

SU ZAMMI ZULMÜNE SON VERİLMELİ

Katı atık bertaraf bedeli eklendikten ve otomatik zamma bağlandıktan sonra, iyice şişerek ödenemez hale geldiğine dikkat çeken bazı vatandaşlar eleştirilerini şu sözlerle dile getiriyor:

''Oysaki sosyal devletin, ilgili kamu kuruluşlarının ve belediyelerin en başta gelen görev ve sorumluluklarından birisi, tüketiciye -vatandaşa- yeterli, sağlıklı ve ucuz, hiç geliri olmayanlara ise ücretsiz su sağlamaktır. Hal böyleyken Büyükşehir Belediyesi ve ilgili kurum ŞUSKİ tam tersini yapmaya devam ediyor. Bu zamlar Urfalılara yapılan zulümdür. Otomatik su zammına son verilmesi, su ücretinin makul seviyelere çekilmesi ve az kullananın daha az ödediği kademeli faturalandırma uygulamasına ivedilikle geçilmesi gerekmektedir.”

FATURALARINIZI KONTROL EDİN

Bu konuyu sürekli gündemde tutan Eyyübiye eski Belediye Meclis Üyesi Bilal Tekatlı, 'Dikkat Hırsız var!' başlığı altında  Urfalılara; ''Su faturalarınızı kontrol edin.' çağrısı yaptı. Tekatlı sosyal medya adresinden şu yorumu yaptı: ''Günlerce içme suyu veremeyen, sizi çamurlu suya mahkum eden ŞUSKİ Genel Müdürlüğü tüketimin az olduğu kış aylarında; bir evin tüketimini 10 tondan 40-50 tona çıkarıyor? Troller ve seçim masraflarını size ödetiyorlar.  Bu ay çok fazla şikayet ve geri dönüş alıyorum su faturaları ile ilgili Sizinki ne kadar geldi ?''

AK PARTİ SEÇMENİNE ANLATAMIYORUZ

Ak Partili isimlerden Tunç Demir, bir süre önce sosyal medya hesabından Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül'e şöyle seslenmişti:

''Sayın Başkan bu nasıl adalet ? 2022 yılı 3,5 TL olan metreküp su fiyatı bu yıl yaklaşık 14,5 TL yi buluyor yüzde kaç zam, kademe dahi yok, bu seçim arifesi bunu kimseye anlatamıyoruz lütfen buna bir çözüm bulunuz.''




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —