Tarih: 20.02.2024 10:11

Bu muydu Akçakale'mizin önceliği?

Facebook Twitter Linked-in

Seçimler öncesi 'Balıklıgöl’ü Akçakale’ye getirme' vaadi veren Akçakale Belediye Başkanı Mehmet Yalçınkaya, projenin inşasının tamamlandığını, birkaç çalışma kaldığını duyurdu.

 

Söz konusu proje aslında 110 dönüm alan üzerinde bir Millet Bahçesi projesi. Bahçede, Hz. İbrahim'in ve Hz. Sara'nın düğününün yapıldığı Ayn-El Arus ve sözü verilen Balıklıgöl Projesi yer alıyor. Belediye Başkanı Yalçınkaya, proje bittiğinde bölgenin turizm potansiyelinin artıracağını savunurken, CHP Akçakale İlçe Başkanı İsa Özgenç ise projenin gereksiz olduğunu dile getirdi. 

 

İlçedeki mevcut sorunları sıralayan Özgenç , şu yorumu yaptı:

 

"Örneğin, engellilerimiz var, madde bağımlılarımız var, karnını doyuramayan öğrencilerimiz var... Bunlar varken söz konusu proje oldukça gereksiz. Burada akşam saat 17.00 itibariyle Urfa ile Akçakale arasındaki irtibat kesiliyor. Toplu taşıma aracı yok. Bizim istediğimiz insanların hayatlarına dokunan projeler.. İlçemizde konaklama sorunu söz konusu. Dışarıdan gelenler kalacak yer bulma sorunu yaşıyor. 

 

İnsanların birçok problemi varken, bu proje neye yarayacak? Böyle fantastik şeylere gerek yok. İnsanların ivediyle çözülmesi gereken sorunları ve problemleri var. Sen ilçenin bu sorunlarına bir dokun, insanların yaşamlarını kolaylaştır. 60 bin nüfuslu bir yerde otogarımız yok. Lafa gelince herkes vizyoner biri olduğunu söylüyor. Bunları yapacağına önce bu sorunları çöz, bu insanlara istihdam yarat. İşte o zaman vizyon sahibi olursun.”

BARAJ GAZETESİ


 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —