Tarih: 07.08.2023 09:31

Bu atamaya bir çift sözünüz yok mu?

Facebook Twitter Linked-in

Asım Sultanoğlu'nun Şanlıurfa Milli Eğitim Müdürlüğü’ne atanmasına tepkiler sürüyor. 

 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Urfa Milletvekili Tanal, tepkisini sosyal medyaya taşırken;  ''Karaman’daki Ensar Vakfı skandalında, dönemin İl Milli Eğitim Müdürü olarak soruşturma geçiren Asım Sultanoğlu’nun Şanlıurfa’ya atanması fikri kimden çıktı? “Nasıl olsa Şanlıurfa’dan bu atamaya kimse tepki göstermez” diye mi düşünüldü? Kahramanmaraş Milletvekillerinin istemediği kişiye Şanlıurfa Ak Parti Milletvekilleri neden ses çıkarmıyor ve tepki göstermiyor?'' sorularını gündeme getirdi. 

 

Tanal, şu yorumu yaptı:

 

''Çünkü Asım Sultanoğlu’nun ilk olarak Kahramanmaraş’a ataması gerçekleştirildi ancak kentten tepki sesleri, itirazlar yükselince Sultanoğlu, bir gün dahi Kahramanmaraş Milli Eğitim Müdürlüğü koltuğunda oturmadan Ankara’ya merkeze alındı.

 

Sultanoğlu, daha sonra sessiz sedasız Şanlıurfa Milli Eğitim Müdürü olarak atandı. Diğer illerde Milli Eğitim Müdürü olarak kabul edilmeyen Asım Sultanoğlu neden Şanlıurfa’ya gönderiliyor?

 

Şu an hapiste çürüyen çocuk istismarcısıyla kare kare fotoğrafları çıkan Asım Sultanoğlu, Şanlıurfa halkı açısından “istenmeyen adam”dır! Çocukları her alanda istismar edebilecek yapıların yığıldığı Şanlıurfa’da, Asım Sultanoğlu gibi bir eğitim bürokratı istemiyoruz! Çocuklarımızı emin ellere emanet etmek istiyoruz!''

 

AK Partili eski Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Bilal Tekatlı, sosyal medya hesabından yaşanan atamaya tepki göstererek şu ifadeleri kullandı:

 

URFA BÜROKRASİDE ISLAH EVİ OLARAK KULLANILIYOR?

 

AK Partili Eyyübiye eski Belediye Meclis Üyesi Bilal Tekatlı, sosyal medya hesabından yaşanan atamaya tepki göstererek, ''Urfa bürokraside ‘ıslah evi' olarak kullanılıyor” dedi.

 

Tekatlı, şu ifadeleri kullandı:

 

“Urfa bürokraside ‘ıslah evi' olarak kullanılıyor. Cezalı olan, müdürlük kadrosu verilmek istenen, asaleti verilmek istenen, istenilmeyen fakat yasal olarak görev verilmek zorunda olan bürokratlar Urfa’ya atanır. Daha da kötüsü sahipsiz Urfa’da bunlara itiraz eden kimsede yok.

 

BAKANLIĞA KAMP KURMALISINIZ

 

Şanlıurfa Milli EğitimMüdürü olarak atanan Asım Sultanoğlu bu kadar tepkiden sonra Urfa'da görev yapamaz. Bu müdürle eğitimde son sırada olan Urfa kaybetmeye devam edecektir. Ben Milletvekili olsam bakanlığa kamp kurar, atamayı iptal etmeden Urfa'ya dönmem. Bugün değilse ne zaman?

 


 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —