Tarih: 29.07.2023 15:55

Bu adamın aklından zoru var!

Facebook Twitter Linked-in

2018 yılında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a mektup göndererek, Birecik ve Halfeti'nin  Gaziantep’e bağlanmasını öneren Birecik Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Saadettin Bilgin, 5 yıl sonra aynı talebi bu kez İçişleri Bakanı  Ali Yerlikaya’ya iletti.

 

Saadettin Bilgin, 27.07.2023  tarihli dilekçesinde şu ifadelere yer verdi;

 

''Sayın Bakanım, Birecik ve Halfeti halkından gelen talepleri sizlerle paylaşmak istiyorum. Birecik ve Halfeti halkı Gaziantep'e bağlanmak istemektedirler. Yıllardan beri Birecik ve Halfeti halkı Gaziantep'e gidip gelmektedir. Vatandaşlarımız konum olarak yakın olmasından ötürü bütün ihtiyaçlarını Gaziantep'ten karşılamaktadırlar. 

 

Birecik ve Halfeti deki vatandaşların çoğu Şanlıurfa'yı hiç görmediklerinden tanımamaktadır. Bize en yakın ilçe Nizip daha öncelerden Birecik'e bağlı bir köymüş. Birecik ve Halfeti halkı Şanlıurfa ya bağlı olmasına rağmen hiçbir faydasını göremediklerini dile getirmektedirler.

 

Vatandaşlarımız özellikle sağlık konusunda mesafeden Şanlıurfa ile uzak olduğundan hastalarını hastaneye yetiştirmek için kendi imkânları ile Gaziantep iline gitmektedirler. Acil durumda olan hastalar Birecik Devlet Hastanesi tarafından Şanlıurfa'ya sevk edilmekte, hastaların çoğu hastaneye varmadan yolda can vermektedir.

 

Birecik ve Halfeti Gaziantep'e bağlamış olsa hastalar Gaziantep'e sevk edilecek, böylece hastaları yolda can vermeyecek, bu durum bizleri üzmeyecek. Bu konuyu defalarca Sağlık Bakanlığına iletmemize rağmen bir cevap ve çözüm alamadık. 

 

Halkımız gerekli görüldüğü takdirde referandum yapılarak Gaziantep iline bağlanmak istemektedirler. Birecik ve Halfeti halkı adına bu talebi sizlerle paylaşıyor, gerekli yardımın yapılmasını sizlerden istirham eder, sağlıklı günler dilerim. “

 

Birecik Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Saadettin Bilgin, 2018'deki aynı talebi dönemin Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası (ŞUTSO) Yönetim Kurulu Başkanı İbrahimHalil Peltek’in girişimleriyle geri çekmişti.

 


 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —