Tarih: 05.05.2023 10:33

Bozdağ'dan o iddialara yalanlama!

Facebook Twitter Linked-in

 

Ak Parti Şanlıurfa milletvekilli adayı Bekir Bozdağ, bir yargı mensubunun İmralı Cezaevi'nde bulunan PKK lideri Abdullah Öcalan'la görüşmeye yollandığı yönündeki iddiayı yalanlarken Ak Parti’nin Diyarbakır’da birinci sıradan milletvekili adayı gösterdiği Galip Ensarioğlu, iktidarın Öcalan’la sürekli görüştüğünü belirterek şunları kaydetmişti:

“Devlet sürekli Öcalan’la görüşüyor. Öcalan çözüme katkı sunmak istediği zaman, Türkiye’nin birliğine, bütünlüğüne, bu silahlı şiddetin son bulması için eğer bir katkı sunmak istiyorsa ve buna devlet de inanıyorsa bu tür görüşmeleri sürdürür. Ancak bugün itibariyle bunun koşullarını ortadan kaldıran bizatihi HDP’nin kendisidir, Kandil’in kendisidir. Yani Öcalan’ı tecrite mahkum eden devlet değil, Öcalan’ı tecride mahkum eden bizatihi Kandil’dir, bizatihi HDP’nin kendisidir. Çözüm sürecini boşa çıkaran, sabote eden, Öcalan’ı rolünü boşa çıkaran yine kendileridir.”

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi’ye konuşan Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Ensarioğlu’nun da yapıldığını söylediği görüşmeyi yalanladı:

Bozdağ konuya ilişkin, “Yalan söylüyorlar, yalan söylüyorlar. Yani gidecek, bir yargı mensubu böyle bir görüşme yapacak. Bundan adalet bakanının, devletin, ilgililerin bilgisi olmayacak. Böyle bir görüşme yok” dedi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —