Tarih: 03.05.2023 16:32

Bozdağ: Urfa’nın konut stoğunun iyi olmadığını biliyoruz !

Facebook Twitter Linked-in

Bakan Bozdağ, alanda gazetecilere yaptığı açıklamada, Afetleri önleyecek yüzde 100 bir güçlerinin olmadığını ama afetler olduğunda zararını azaltacak, zarar vermeden de geçirilmesini sağlayacak teknik imkanlarının olduğunu belirtti..

Bozdağ, şunları söyledi:”Depremzede vatandaşlarımızın ve sel felaketine maruz kalan insanlarımızın yaralarını sararken onların beklentilerini karşılamak için de önemli kararlar alında, uygulamaya konuldu. Bunların bir kısmı uygulandı inşallah bir yıl içerisinde depremzede vatandaşlarımızın ve sel felaketinde mağdur olan vatandaşlarımızın konut yapımı gerekenler ile ilgili kısımlar tamamlanacak. Şu ana kadar yüz bininci konutun temelini Şanlıurfa'da attık. Dolayısıyla bir yıl içerisinde yaklaşık 320 bin konutun ve devamında da 800 bin civarında konutun yapımı tamamlanarak vatandaşlarımıza teslim edilecektir. Daha güvenilir, daha dayanıklı, deprem mevzuatına uygun illerimizin ve ilçelerimizin tarihi ve kültürel mimarisine uygun ve demografiye uygun bir konut yapılanması yeni dönemde yapılacaktır. Yeni şehirler adeta kuruluyor bölgemizde. Yeni kentler oluşturuluyor. Bir yandan daha dayanıklı konut, öte yandan sağlık tesisi, eğitim tesisi, ibadethaneleri, çevresi, otoparkı ve diğer ihtiyaç duyulan alanları ile beraber esasında modern ve yeni şehirler kuruluyor. Şimdiden hayırlı olsun. Şanlıurfa'mızın konut stokunun da çok iyi olmadığını biliyoruz. O nedenle yeni dönemde inşallah Şanlıurfa'nın konut stokunun da kentsel dönüşüm çerçevesinde daha hızlı yenilenmesi ve hemşerilerimizin daha güvenli konutlara kavuşması konusunda büyük bir gayretin içinde olacağız. Belediye başkanımızla, valiliğimizle, hükümetimizle, Çevre Şehircilik İl Müdürlüklerimizle, ilgili bakanlıklarımızla el ele verip hızlı bir kentsel dönüşümü hayata geçireceğiz ve her yıl kademe kademe konutlarımızı yenileme gayreti içinde olacağız. Bu konuda Cumhurbaşkanımızın son açıkladığı kentsel dönüşüm için yarısı devletten destek olan yaklaşım da vatandaşlarımızın bu işe büyük katkı vereceğini ve sahip çıkacağını gösteriyor bize. İnşallah el ele Şanlıurfalı kardeşlerimiz ile beraber kentsel dönüşümü Şanlıurfa'da da güçlü bir şekilde hayata geçireceğiz” ifadelerini kullandı.

Sel felaketinin yaşandığı yerlerde taşkın onarım ve bakımıyla ilgili teknik olarak yapılması gereken ne varsa DSİ Genel Müdürlüğü ve onların teknik uzmanlarının tespit ettiğini söyleyen Bakan Bozdağ, “Öte yandan sel felaketi nedeniyle yaşanan hadiseden ötürü yıkılan, su basan ve başka şekilde tahribata uğrayan yerlerle ilgili de işte şimdi burada sizde görüyorsunuz Doğal Afet ve Taşkın Hasarlarını onarma projesi çerçevesinde ihalemiz yapıldı, yer tespiti yapıldı. Şimdi bugün bu sürecin başlangıcını beraber yapıyoruz. İnşallah sel felaketinin yaşandığı yerlerde taşkın onarım ve bakımıyla ilgili yapılması teknik olarak lazım gelen ne varsa DSİ Genel Müdürlüğümüz ve onların teknik uzmanları bunları tespit ettiler. Projelendirdiler şimdi vakit bu projenin uygulanması vaktidir. Ama bilesiniz ki bu proje sadece tamir, bakım ve onarım manasında önemli bir projedir. Ama esas proje devam ediyor. Şu anda devam eden proje çerçevesinde Şanlıurfa'da bir daha sel felaketin inşallah olmaz.”

Törene, Vali Salih Ayhan, TBMM İçişleri Komisyonu Başkanı ve AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Celalettin Güvenç, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül ile diğer yetkililer katıldı.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —