Tarih: 06.05.2023 12:28

Bozdağ: Urfa’nın avukatı olacağız

Facebook Twitter Linked-in

Özel bir mekânda düzenlenen toplantıya katılan Bekir Bozdağ yaptığı konuşmada, kentte görev yapan basın mensuplarına çalışmalarında kolaylıklar diledi.
Bozdağ açıklamasında, " AK Parti'nin 3 Kasım 2002 seçimlerinde milletimizin büyük bir çoğunluğunun dua ve desteğiyle iktidara gelişinden bugüne geçen zaman içerisinde Türkiye Cumhuriyeti Devleti siyasi istikrar güçlü iktidar ve bunun sonucu olarak eser siyasetini yaptı. Türkiye yasaklar ülkesi iken pek çok konuşulmaya ve tartışılmaya korkulan konu bugün Türkiye'nin gündeminde yoktur. O günlerde devlet güvenlik mahkemeleri vardı. Bugün bu yok" dedi.


BİZ URFA’NIN HAKLARINI SAVUNAN AVUKATI OLACAĞIZ
Şanlıurfa'nın sorunlarını çözeceklerini söyleyen Bozdağ, "Şanlıurfa'da sorunları konuşmaktan vatandaşımız artık yetti diyor. Bir yandan meralar, konusu öbür yandan tapu sorunları diğer yandan toplulaştırma sorunu... Yeni dönemde Şanlıurfa'da çözüm eksenliği çalışacağız ve tartışacağız. Çözümlerin hayata geçmesi için Ankara'da gereken çalışmaları yapacağız. Sorunları çöze çöze Şanlıurfa'nın gündemini dışına çıkaracağız. Biz Şanlıurfa'nın İnşallah bundan sonra haklarını savunan avukatı olacağız” diye konuştu.


MERALARDAN KAYNAKLI CİDDİ SORUNLAR VAR
Mera sorununa ilişkin konuşan Bakan Bozdağ, "Şanlıurfa'da meralardan kaynaklı ciddi sorunlar var. Benim gördüğüm kadarıyla pek çok kişinin de ihmali ve kusuru var. Burada kusursuz sorumluluktan öte sorumluluk olduğundan düşünenlerdenim. Buralar kamuya ait iken 40 yıl 50 yıl önce özel mülke dönüştürülürken müdahale edilmemiş. İdari tasarruflarla çözülebilir. Bu konuda Şanlıurfa Valiliğine çalışma yapılmasını gerektiğini söyledik. Bu konuyu çözüme kavuşturmak için çalışacağız." şeklinde konuştu.
Şanlıurfa'da Adli Tıp Grubu kurulduğunu söylenen Bakan Bozdağ, "Siverek ve Viranşehir ilçelerimize adli tıp kurumu kuruluyor " ifadelerine yer verdi.

URFA İKİNCİ BİR ÜNİVERSİTEYİ HAK EDİYOR

Şanlıurfa'da üniversite kurulması için çalışma yapacaklarını söyleyen Bozdağ, "Şanlıurfa bize göre ikinci bir üniversiteyi hak ediyor. Şanlıurfa'ya devlet üniversitesini hak ediyor. Ayrıca Şanlıurfa özel bir vakıf üniversitesini de hak ediyor. Burada birçok hemşerimiz şehir dışında özel vakıf üniversitelerinde okuyor. Burada özel bir vakıf üniversitesinin kurulması Şanlıurfalı hemşirelerimiz ve gençlerimiz için önemli olacaktır. Bunun için de müteşebislerimizle derneklerle vakıflarla bu alanda faaliyet gösterenlerle beraber bir arayışımız olacak." dedi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —