Tarih: 09.05.2023 15:53

Bozdağ, "Mizacım sert değildir ancak iş tutuşum nettir"

Facebook Twitter Linked-in

Adalet Bakanı ve Şanlıurfa Ak Parti 1. Sıra Milletvekili adayı Bekir Bozdağ, Edessa TV'de gazetecilerin sorularını yanıtladı

Şeref Toprak'ın sunduğu 'Seçimin Pusulası' programına konuk olan Bozdağ, seçimden sonra da Urfalılarla iç içe olmaya devam edeceğini söyledi.

GÖZÜNÜZ KULAĞINIZ URFA'DA OLSUN

Gazeteci Müslüm Çap, 'Sorduğunuz zaman yapılıyor, efendim, projesi hazır efendim denilebilir. Sizden talebimiz; bizzat dolaşın, dere yatağına imar verilmişse gözünüzle görün, bir haksızlık varsa kendiniz müdahil olun, gerekeni yapın. Siyasilerin, bürokratları iletecekleri notlar çok sağlıklı olmayabilir. Urfa bu konuda çok çekti. Gözünüz, kulağınız bu şehrin üzerinde olsun' yorumunu yapınca Bakan Bozdağ, şu değerlendirmeyi yaptı: 

'' Seçim çalışmaları sırasında Urfa'nın ilçelerini geziyor, yollar bozuksa hemen ilgili birileri harekete geçiriyorum. 

Bozova-Halfeti-Birecik arasının standardını önce yükseltip sonra inşallah bilahare bölünmüş yol kapsamına aldıracağız.

EN ÖNCELİKLİ KONU KENTSEL DÖNÜŞÜM

Urfa'da konut stokunu dayanıklılık açısında çok riskler taşıyor. Yeni dönemde üzerinde duracağımız en önemli konulardan biri de Kentsel Dönüşümü hızlandırmak olacaktır. Mevcut konut stokunu vatandaşlarla anlaşarak yarısını devlet verecek zaten, konutlarımızı güvenli hale getirmek için Belediyelerimiz Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız, hükümetimiz el ele vereceğiz, şu anda yavaşız, bundan sonra koşturacağız. Çünkü gördük ki Urfa deprem riski altında 350 canını kaybeden bir yer. Biz Kentsel Dönüşümü yapacağız, yapacağız, yapacağız.

DERE ISLAHI PROJELERİNİN TEMELİNİ BU YIL ATACAĞIZ

Son sel felaketi gösterdi ki yağış miktarı yükseldiği zaman kendisini koruyacak yeterli bir altyapısı yok. Urfa'da tüm derelerin sel felaketine karşı korunaklı hale getirilerek ıslah ederek yoğun yağışın yaratacağı riskleri azaltabiliriz. Bununla ilgili DSİ Genel Müdürlüğü proje çalışmalarını başlattı, biter bitmez de ihalesine çıkılacaktır. Bu yıl içinde temelini atacağımızı Urfalı hemşehrilerimizin bilmesini isterim.

MİZACIM SERT DEĞİLDİR AMA

Ben haktan ve hakikatten yana tarafım, Urfalılardan yana tarafım. Haksızlıklar varsa engel olacağım.

Bekir Bozdağ Urfa'da bile isteye şu haksızlığa neden oldu dedirtmeyeceğim.

Urfalılara hukuk önünde vereceğimiz hesap önemli. Ancak en önemli hesap Allah'a vereceğimiz hesaptır, rabbim bizim görmediğinizi görüyor. Bu bilinçle çalışacağımızın bilinmesini isterim.
Mizacım sert değildir ancak iş tutuşum nettir

Merkezdekileri çıkarırsanız 1455 mahallemiz var. 5 yıl içerisinde Urfa'nın her mahallesinde en az bir ayranı içeceğim, orada sorunları yerinde göreceğim, giderken de kimler oradan sorumluysa onları da yanımda götüreceğim. Hizmet üretenleri yanlarına götüreceğiz, orada dertlerini beraber dinleyeceğiz. Her geldiğimde Urfa merkezde işim bittikten sonra kırsal da bir mahalleye gidip hemşehrilerimizin dertlerini dinleyeceğim.''




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —