Tarih: 12.06.2023 15:50

Borcu olanlar dikkat! Süre uzatıldı

Facebook Twitter Linked-in

Vergi borcu olan vatandaşlar için yapılan son açıklamaya göre, yapılandırma süresi uzatıldı. Adli para cezası, öğrenim kredisi, prim borçları ve idari para cezaları kapsamında başvuru yapan kişiler bu yapılandırmadan faydalanabilecek. 

31 Mayıs 2023 tarihinde yapılandırma süresinin bitmesi beklenirken, yapılan açıklamayla birlikte 30 Haziran 2023 tarihinde biteceği duyuruldu. 

Bakanlık açıklamasında şöyle denildi: 

''Vergi affı yapılandırma düzenlemesi tüm vergileri, SGK primlerini, trafik cezalarını, askerlik, köprü, nüfus, adli para cezalarını, otoyol geçiş cezalarını, idari para cezalarını, öğrenim kredisi borçlarını ve destekleme prim borçlarını kapsamaktadır.

Bu yapılandırma ile 48 eşit taksitli vade ve ödeme seçeneği de sunulmaktadır. Taksit ile ödemek isteyen vatandaşlara anapara ve enflasyon farkının tamamının tahsil edileceği de belirtilmiştir. Taksit seçeneğine göre hesaplanan tutara yıllık yüzde 9 vade farkı da uygulanacaktır.

Vergi affı ile ilgili daha önceki yapılandırmalarda 3 yıla kadar taksitlendirme yapılabilecektir. Bu kanun ile vade 4 yıla yani 48 aya kadar çıkarılmıştır. Bu düzenlemenin borçluların lehine bir değişikliktir. Bir takvim yılı içinde taksit atlama sayısı 2’den 3’e çıkarılmıştır.''

Vergi affı başvuruları Gelir İdaresi Başkanlığı resmi internet adresi üzerinden www.gib.gov.tr ya da e- Devlet Kapısı üzerinden www.turkiye.gov.tr adresinden yapılabiliyor. Bu adreslerin dışında vatandaşlar vergi dairesine şahsen giderek ya da posta yolu ile de başvuru yapabilecekler.


 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —