Tarih: 20.06.2023 13:32

Bir 'Zafer' daha isterken hocayı kastetmedik!

Facebook Twitter Linked-in

Şanlıurfaspor'da 6 yıl aradan sonra 1. Lige dönmenin sevinci yaşanıyor. 2023-2024 sezonu için 50 güne yakın bir zaman var. Şimdiden planlamalara başlandı. İlk iş olarak Teknik Direktör Zafer Turan'la anlaşmaya varıldı. Peki ''Zafer hocayla yola devam'' kararı doğru mu?

Baraj Gazetesi Yazı İşleri Müdürü ve Şanlıurfa Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkan Yardımcısı Mehmet AğaslanVali Salih Ayhan'ın görüşü çerçevesinde alınmış olan bu karara kuşkulu bakıyor. 

''Yeni bir zafer daha istiyoruz'' derken Zafer Turan'ı kastetmediklerini anlatan Ağaslan, şu yorumu yaptı:

''Şanlıurfaspor, belki de uzun yıllar boyu unutulmayacak bir sezonda play-off maçlarında sağladığı başarı ile bir üst ligde mücadele etme hakkını elde etti. Yaşanan bu şampiyonluğun mimarı tabi ki  Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan’dır. Bir Şanlıurfaspor taraftarı olarak Vali Ayhan’a Şanlıurfaspor adına yaptıklarından ve bize yaşattığı mutluluktan dolayı ne kadar teşekkür etsem azdır. Şimdi gelelim yeni sezona 1. Lig öyle ikinci lig gibi değildir, burada yapılacak olan hatalar direk bizi mücadele etmeyi sevmediğimiz lige tekrar gönderir. Kulüp tarafından yapılan açıklamada teknik direktör Zafer Turan ile 1 yıl daha devam edileceği ifade edildi.

Zafer Turan’ın teknik direktörlük kariyerine baktığımız zaman uzun yıllar boyunca hep 2. Lig ve 3. Ligde mücadele eden takımlarda görev alması dikkat çeken birinci konu, ikinci konu ise 2012-2013 sezonunda başladığı teknik direktörlük kariyerinde, Eyyüpspor’da şampiyonluk yaşadığı 2020-2021 sezonu hariç hiçbir sezonda tam olarak bir sezonda takımın başında kalmadığıdır. 3. Husus ise Eyyüpspor gibi proje takımı olan bir takımda yaşadığı şampiyonluk hariç bir başarısının olmamasıdır.

Örneklerle bu özellikle bu lig için teknik direktörün ne kadar önemli olduğunu küme düşen ve şampiyon olan takımların teknik direktörlerine baktığımızda daha net görebiliriz. Bir üst lige çıkan takımlar ve teknik direktörleri şöyle; Yılport Samsunspor – Hüseyin Eroğlu, Çaykur Rizespor İlhan Palut, Pendikspor – Osman Özköylü, Denizlispor – Kemal Kılıç, Altınordu – Hasan Özer

Bu kriterlere bakıldığında Zafer Turan’ın Spor Toto 1. Ligde mücadele edecek bir takım için yetersiz olduğunu iddia ediyorum. Mevcut yönetimi göz önüne aldığımızda futbol bilgisi anlamında en tecrübelisi ve bu işi bilen biri olarak Giray Küçük göze çarpıyor. Belki de yanılıyorum ama ben Giray Küçük’ün teknik direktörlük konusunda fikrinin olumlu olduğuna inanmıyorum.  

Bütün bu verileri göz önüne aldığımızda Zafer Turan ile 1 yıl daha devam edilmesi kararının Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan tarafından verildiği daha net olarak görülüyor. Bende Sayın Valimize seslenmek istiyorum. Sayın Valim bize yaşattığınız zafer için teşekkürler ama biz yeni zafer isterken Zafer Turan’ı kastetmemiştik!''




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —