Tarih: 08.12.2023 13:28

'Bir durun artık ya!'

Facebook Twitter Linked-in

Urfa OSB'de, ÖZAK Tekstil işçilerinin eylemi, 12'nci günde de devam ediyor. İşçiler yağmura rağmen bekliyor. Buradaki caminin Müftülük kararıyla kapatılması kararı işçilerin tepkilerine yol açtı. 

 

Sosyal medyada tepkiler yoğunlaşınca Cami tekrar açıldı. 

 

Eylem sırasında bir işçinin Camiye girmelerine izin verilmemesine gösterdiği tepki sosyal medyada gündem oldu.

 

'DİRENİŞİMİZ SÜRÜYOR'

 

Bu konuda Birleşik Tekstil Dokuma ve Deri İşçileri Sendikası (BİRTEK-SEN) sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, ''Hak arayan işçiye cami de yasak, namaz da yasak, tuvalet de yasak! Bakkala gitmek bile yasak! Siyasi iktidar, valilik, kolluk kuvvetleri, müftülük… hepsi hak arayan işçilere karşı Özak Tekstil patronuna kalkan oldu. Herkes safını aldı.'' denilmişti. Bir süre sonra,  ''Tepkimiz sonucunda cami açıldı. Asker barikatı caminin gerisine çekildi. Direnişimiz tüm kararlılığıyla sürüyor. Direne direne kazanacağız!'' ifadeleri paylaşıldı. 

 

'RÜŞVETLE İKNA OPERASYONU'İDDİASI 

 

Öte yandan Öz İplik-İş Sendikasının işten çıkarılan kadınları vazgeçirmeye çalıştığı belirtiliyor.  BİRTEK SEN sosyal medya hesabından bu konuda şu iddia gündeme getirildi: ''Ankara’dan geldiğini söyleyen Öz İplik-İş yöneticileri işçi arkadaşımızın oturduğu mahalle muhtarlığına kadar gidip görüşmeye çağırarak, Özak patronu adına rüşvetle ‘ikna’ operasyonu yürütüyor. Eğer inkar ederlerse elimizdeki ses ve telefon görüşme kayıtlarını paylaşabiliriz.''

 

27 KASIM'DA İŞ BIRAKMIŞLARDI

 

Urfa Organize Sanayi Bölgesinde yaklaşık 700 işçinin çalıştığı Özak Tekstil'de 450 işçi altı yıldır yetkili sendika olan Hak-İş'e bağlı Öz İplik-İş’ten istifa ederek Birleşik Tekstil ve Deri İşçileri Sendikası'na (BİRTEK-SEN) üye oldu. Bu durum hem yetkili sendikayı hem işvereni rahatsız etti ve 27 Kasım'da BİRTEK-SEN üyesi bir kadın işçi işten atıldı. İşyerinde sendika değişimi sonrası işçilere yönelik baskı arttı, kadın işçinin işten atılması ise bardağı taşıran son damla oldu. İşçiler 27 Kasım Pazartesi günü üretimi durdurarak direnişe başladı.

 


 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —