Tarih: 05.06.2024 12:15

Bıçaklar bilenmeye başladı

Facebook Twitter Linked-in

Kurban Bayramı’na sayılı günler kaldı. Birçok vatandaş, kurban kesme ibadetini yerine getirmek için hazırlıklarına hız verdi. Kimileri günler öncesinden kurbanlık hayvanının alırken, kimileri bayramın gelmesini bekliyorlar. 
Kurban hazırlıkları yapan vatandaşlar bir yandan da kesecekleri hayvanların daha az acı çekmeleri ve kurbanlarını daha rahat parçalara ayırmak için bıçaklarını, baltalarını, satırlarını bilemeye başladılar. Kesici aletlerini bilemek isteyen vatandaşların bir numaralı adresi Bedesten çarşısı oldu. 
Konu hakkında konuştuğumuz bir vatandaş, bıçaklarını bilemek için her yıl burayı tercih ettiğini ve özellikle sadece bıçak üzerine iş yapan iş yerlerini seçtiğini söyledi. 
Bıçaklarının özel yapım olduğunu anlatarak, bıçağını her yerde biletemeyeceğini, işin erbabının bilmesi gerektiğini söyledi.
“Her önüne gelen bıçak bileme işi yapıyor”
Konu hakkında konuştuğumuz esnaflar bileme işinden oldukça memnun olduklarını söylediler. Sobacılar çarşısında bulunan esnaf durumdan mutlu olsa da çarşıda bulunan bıçak ustaları şikâyetçi. Kurban Bayramı’nın yaklaşması ile birlikte her sene aynı sıkıntıları yaşadıklarını anlatan bıçak ustaları şunları söyledi, “Kurban Bayramı yaklaştığı zaman her önüne gelen bıçak bileme işi yapıyor. Sadece Sobacılar Çarşısı için bu geçerli değil, bu durum her yerde böyle oluyor. Bakıyorsunuz mahallenin kasabı, manavı, bakkalı bir anda bıçakçı oluyorlar. Kaliteli bıçağının değerini bilen vatandaşlar bu tür yerlere itibar etmemelidir. Her işin ustası olduğu gibi bıçak bileme işinin de ustası vardır. Her işi ustasına yaptırın”

FETHİ YAVUZTÜRK




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —