Tarih: 27.11.2023 13:12

'Başkan adayı ortak akılla belirlenmeli'

Facebook Twitter Linked-in

Ak Parti'de uzun bir süre Yönetim Kurulu üyesi olarak görev yapan Şanlıurfa Büyükşehir eski Belediye Meclis üyesi Yusuf Aktaşoğlu, adayların şehrin beklentileri doğrultusunda ortak akılla belirlenmesi gerektiğini dile getirdi.

 

Aktaşoğlu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, aday tespitinde dikkat edilmesi gereken unsurları şöyle sıraladı:

 

''Bir şehrin kaderini çok bağıranlar ya da seslerini çok yükselterek herkesin sesini bastıranlar belirlememeli.

 

Bir şehrin kaderini bir grup ya da güruh da belirlememeli.

 

Bir şehrin kaderini bir cemaat ya da tarikat da belirlememeli.

 

Hele ki bir şehrin kaderini o şehrin şaklabantları, paralı trolleri, yalaka ve yağdancılık yapan soytarılar asla belirlememeli.

 

Bir şehrin kaderini yapamayacağı halde sen yapabilirsin deyip, benim olsun, benim akrabam, eşim, dostum, köylüm olsun da diyen meselelere dar çerçeve içerisinde bakanlar da belirlememeli.

 

Bir şehrin kaderini satılmış kalemşörler de belirlememeli.

 

Bir şehrin kaderini o şehri ve insanlarını hakkıyla bilmeyen hangi parti olursa olsun ilgili ve icra makamındaki kişilerde ben yaptım olur dememeli.

 

Bir şehrin kaderini ortak akıl belirlemeli

 

Bir şehrin kaderini aydın, objektif ve erdemli kişiler belirlemeli.

 

Bir şehrin kaderini toplumunun bütün katmanları ortak deklarasyon ile ortaya koyma cesaretini gösterip o şehrin kaderini belirlemeli.

 

O şehrin kaderi duygusallıktan ziyade akıl, bilgi, tecrübe, karşılık, hizmet, başarı ve vizyona öncelik eden bireylere şans tanımalı ve o kişilerin önündeki varsa engeller kaldırıp şehri namuslu, dürüst, liyakatli ve erdemli ellerle o şehrin dizaynı, gelişimi ve değişimi müspet manada sağlanmalıdır.

 

Bir şehri sahiplenmek ve aidiyet duymak o şehri en güzel şekilde geliştirebileceklere ön ayak olmakla, onlara destek vermekle mümkündür.

 

Gelin hep beraber şehrimize hizmet edebilecek nitelikte, tecrübe ve birikimli insanlarımıza destek olalım.

 

Yapamayacaklarını bildiğimiz kişileri sırf bizden ya da kendimize yakın diye destek vermekle şehrimize ve aslında hem kendimize ve hem de o sevdiğimize zarar vermeyelim.

 

Kazanan bizim grubunuz ya da ekibimizden ziyade kazanan şehrimiz olması dileğiyle Allah'a emanet olun.''

 


 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —