Tarih: 24.04.2024 13:48

Başıboş köpekler ne olacak?

Facebook Twitter Linked-in

Urfa’da başıboş köpeklerin oluşturduğu tehdit artarak devam ediyor. Neredeyse her gün pek çok kişi, sayıları her geçen gün artan başıboş köpeklerin saldırısına uğruyor. Bu duruma tepki gösteren halk, gündemden bir türlü düşmeyen başıboş köpeklerin toplatılmasını istiyor.
Sokak ve parklarda çoğu zaman sürüler halinde dolaşan başıboş köpeklerin güvenliklerini tehdit ettiğini belirten vatandaşlar hızla çoğalan başıboş köpeklerin sokaklarda adeta terör estirdiğini söylüyor. 
Mezarlıklar, duraklar, parklar, sokaklar, cami ve gezinti alanlarının başıboş köpeklerin işgali altında olduğunu vurgulayan vatandaşlar ölümcül hastalık yayarak ölüme sebep olan köpeklerin toplatılıp barınaklara alınması çağrısında bulundu.
Urfa’da çok sayıda başıboş köpeğin olduğunu dile getiren vatandaşlar, "Özellikle parklarda çok varlar. Hatta saldırı haberleri de çok geliyor. Bunların toplatılıp barınaklara götürülmeleri çok önemlidir. Belediyenin bu konuya el atması önem arz etmektedir. Başıboş sokak köpekleri kötü sonuçlar doğurmadan önce buna bir çözüm bulunması çok önemlidir" dediler.
Başıboş köpeklerin toplatılmasını isteyen vatandaşlar, “ Sahip çıkılmazsa her an birilerine saldırabilirler. Sokak köpekleri şu anda tehlike oluşturuyor. Yetkililerde bu konuda görevini yapmıyor. Hiçbir tane başıboş sokak köpeği dışarda kalmaması lazım. Ya sahiplenilsin ya da tehlike oluşturmadan barınaklarda toplatılsın. Bu köpekler her an tehlike oluşturabiliyor. Her an bir çocuğu ısırıp parçalayabilirler. Şu an başıboş sokak köpekleri herkes için tehlike oluşturuyor. Belediyeyi bu konuda en az 10 defa arıyorum ama sonuç alamıyorum. Başıboş köpekler birini ısırıp ölümüne neden olursa bunun artık keşkesi kalmayacaktır" ifadelerini kullandılar.

BARAJ GAZETESİ




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —