Tarih: 10.06.2024 10:53

Başıboş köpeğe eziyet iddiaları ile ilgili açıklama

Facebook Twitter Linked-in

Son günlerde Şanlıurfa’da Kuduz bir köpeğin vatandaşı ısırmasının ardından çekilen görüntülerde kuduz köpeğe Belediye Personelinin eziyet ettiği iddia edilmiş, Belediye tarafından yapılan açıklamada, şahsın Belediye personeli olmadığı belirtilmişti.
Konu ile ilgili sosyal medya da paylaşımların devam etmesi üzerine Büyükşehir Belediyesi, “Son günlerde sosyal medyada, şanlı şehrimiz Şanlıurfa’yı ve Büyükşehir Belediyemizi hedef alan sokak hayvanlarına ilişkin asılsız, yalan ve yanlış paylaşımlar yapılmaktadır.  Bu tarz paylaşımlarla ilgili olarak gerekli hukuki işlemler başlatılacak olup, şehrimizin ve belediyemizin zan altında bırakılmasına asla müsaade etmeyeceğiz” paylaşımını yaptı. 
Büyükşehir Belediyesi personeli diye iddia edilen Necmettin Çilek ise eziyet ettiği öne sürülen söylentilerle ilgili şunları söyledi:
"Geri dönüşüm işiyle uğraşıyorum. Belediye çalışanı değilim. Belediye çalışanı olduğumu söylemişler. Böyle bir şey yok. Ben normalde geri dönüşümcüyüm. Geçen parkta oturuyordum köpek yanıma geldi.  Zaten kuduz olduğu belliydi. Yanıma geldikten sonra gözümü üstünden ayırmadım. Ufak bir köpeği ısırıp ailenin üzerine gitti. Adamın elini kaldırmasıyla birlikte direk adama saldırdı. Adam geri düşünce direk adama saldırdı. Elinden ve bacağından saldırdı. Ben de kalkıp koşarak müdahale ettim. Köpeği ensesinden tutup sakinleştirdik.  Zarar vermeden yavaşça yere yatırdık. Köpeği tutarken elime doğru bir refleks yaptı. Mecburen yere yatırmak zorunda kaldım. Aşımızı yaptık, sağlık durumumuz iyi"

ZÜBEYDE YAVUZTÜRK




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —