Tarih: 22.05.2023 09:35

Başak diye bir şey kalmamış!

Facebook Twitter Linked-in

Ceylanpınar'da, gece saatlerinde yağan ceviz büyüklüğündeki dolu hayatı felç etti. Doluya kırsal bölgede yakalanan sürücüler, otomobillerinin camları kırılmasın diye elleriyle alttan destek verdi. Şehir merkezindeki sürücüler ise araçlarını petrol istasyonlarındaki gölgeliklerin altına park edip zarar görmesini engellemeye çalıştı.

Dolunun şiddetiyle bir binanın teras katındaki çatı çöktü. Şans eseri yaralanan olmazken yağışın etkisiyle bazı ağaçların da devrildiği görüldü. Bir evin üstündeki güneş enerjisi paneline de yıldırım düştü. Evdekiler büyük korku yaşarken paneller kullanılamaz hale geldi. Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi ŞUSKİ ekipleri ise su baskınlarına anında müdahale etti.

HASAR TESPİT ÇALIŞMALARINA BAŞLANDI

Şiddetli yağış ve dolu ekili tarım alanlarına zarar verdi. Ceylanpınar İlçe tarım ve Orman Müdürlüğü teknik personelleri tarımsal ürünlerde oluşan zararların tespiti için çalışmalara başladı

Ceylanpınar Milli Eğitim Şube Müdürü Mustafa Turan, ilçede ekinlerin doludan dolayı zarar gördüğünü bildirdi. Turan, sosyal medya hesabından; ''Tapulu tapusuz fark gözetmeksizin tüm tarlalar afet kapsamında değerlendirilerek çiftçinin mağduriyeti giderilmelidir.'' ifadelerini kullandı.

Salih Kızıltaş adlı çiftçi, ''Ceylanpınar Özbek Mahallesi tarih 20 Mayıs 2023 akşam saatlerinde dolu yağmur fırtına.. Bütün çiftçilerin ürünleri zarar gördü. Bazı arazilerde buğday diye bir şey kalmamış.. (Veren de Allah alan da Allah diyoruz. Ya sabır diyoruz) DEVLETİMİZDEN yardım bekliyoruz'' ifadelerini paylaştı.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —