Tarih: 16.06.2023 11:45

Barodan 'Şüpheli ölüm'le ilgili suç duyurusu

Facebook Twitter Linked-in

Eyyubiye’de Diyanet İşleri Başkanlığı’na bağlı olmayan bir medresede eğitim gören 12 yaşındaki A.D., 3 gün önce ortadan kaybolmuş,  bir ahırda asılı halde bulunmuştu.

Şanlıurfa Barosu'nun söz konusu olayla ilgili olarak sorumlular hakkında bugün (16 Haziran) Savcılığa suç duyurusunda bulanacağı öğrenildi.

Barodan yapılan açıklamada, şöyle denildi:

''12 yaşındaki A.D.'nin intihar ettiği açıklaması, çocuğun yaşı, bulunduğu olay yeri bilgileri ve ölüm şekli şüphe ve kaygı yaratmaktadır.
İ

lgili yasal mevzuatımıza göre, her türlü eğitimin Milli Eğitim Bakanlığı denetimine tabi olmasına rağmen Kur2an kursları denetimleri Diyanet İşleri Başkanlığına devredilmiştir.
 

Bunların dışında, tarikat ve cemaatlere ait medreseler ve denetimden uzak faaliyet gösteren kaçak Kur›an kursları sayısındaki önlenemez artışın son yıllarda buralarda yaşanan şiddet, istismar ya da ölüm olaylarında ciddi bir artışa neden olduğu gözlenmektedir.
 

Bir çok kez dile getirdiğimiz çocukların ailelerinden koparılarak barındırıldığı gerek bedensel gerekse zihinsel gelişimlerine uygun olmayan ihmal, istismar ve intihar riski oluşturan tarikat ve benzeri oluşumlar tarafından yönetilen yatılı kuran kursları ile tüm riskli eğitim kursları kapatılmalıdır.
 

Son bir kez ailelerimize çağrıda bulunarak, çocukların bedensel ve zihinsel gelişimine uygun olmayan, onları ihmal ve istismara açık hale getiren, hatta ölümlerine yol açan tüm bu yapılara çocuklarını göndermemeleri yönünde uyarıyoruz.
 

Şanlıurfa Barosu olarak şüpheli ölüm olarak gördüğümüz 12 yaşındaki A.D.'nin ölümünün aydınlatılabilmesi için öncelikle bilimsel kurallara uygun otopsi raporu hazırlanması, etkin bir soruşturma ve yargılamanın sağlanması adına öncelikle ilgili Kaçak Kur›an Kursunun da kapatılması delil karartma şüphesi olan ve olayda sorumluluğu bulunan kişilerin tespit edilerek tutuklanması için hukuki sürecin yakından takipçisi olacağımızı bildiriyoruz.››




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —