Tarih: 24.08.2023 10:31

Bakan Tekin, istenmeyen müdüre sahip çıktı !

Facebook Twitter Linked-in

Bir dizi program ve temaslarda bulunmak üzere Urfa’ya gelen Milli Eğitim Bakanı Tekin, ÇEAŞ Şanlıurfa Anadolu Lisesi'nde öğretmenlerle bir araya geldi. 

‘SİYASİ POLEMİK KONUSU AÇIKLAMALAR’

Bakan Tekin, Asım Sultanoğlu'nun Şanlıurfa İl Milli Eğitim Müdürlüğüne atanmasına gösterilen tepkilerle ilgili konuştu. Tekin,"Kamuoyunda yapılan eleştirileri realiteden uzak, Bakanlıkla herhangi bir diyalog içerisine girilmeden yapılmış, tamamen siyasi polemik konusu açıklamalar olarak görüyorum. Bizler, herhangi bir ile Milli Eğitim İl Müdürü atarken, yönetici atarken, önce ilin ihtiyaçlarını ortaya koyuyoruz. Biz şunu gördük, Şanlıurfa'da çok ciddi bir derslik ihtiyacı var.

‘TÜRKİYE, BİR HUKUK DEVLETİ’

Dolayısıyla bu ihtiyacı giderebilecek şekilde yatırım, inşaat, arsa üretme ve bu süreci Bakanlıkla koordineli bir biçimde yakından takip etmek konusunda en çok güvendiğimiz arkadaşlardan bir tanesini de Şanlıurfa'da İl Milli Eğitim Müdürü olarak göreve getirdik. Türkiye bir hukuk devleti. Kimsenin zihninde ürettiği varsayımlardan hareketle biz insanları suçlu ilan edemeyiz. Bahsi geçen arkadaşımız, İl Milli Eğitim Müdürümüz daha önceki görevi esnasında talihsiz bir olay yaşadı. Ben o dönem müsteşardım.”dedi.

‘İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜMÜZÜN KUSURU TESPİT EDİLMEDİ’

“Hukuken ve denetim süreci sonucunda suç tespit edilemeyen kişileri suçsuz olarak görürüz.” diyen Tekin, şunları kaydetti:”Biz hemen anında Bakanlık Teftiş Kurulu'nu harekete geçirdik. Bakanlık Teftiş Kurulu olayla ilgili değerlendirmesini yaptı. İki olay yargıya intikal etti, yargı süreci var. Her iki sürecin neticesinde de İl Milli Eğitim Müdürümüzün süreçle ilgili herhangi bir kusuru tespit edilmedi. Dolayısıyla hukuken ve denetim süreci sonucunda suç tespit edilemeyen kişileri suçsuz olarak görürüz. Urfa'nın ihtiyaçları konusunda kesinlikle başarılı olacağına inandığımız, bu konuları birebir birlikte takip edeceğimiz bir arkadaşımız olduğu için gönderdik."


 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —