Tarih: 08.07.2023 17:11

Bakan duyurdu: O hükümlüler cezaevine dönmeyecek!

Facebook Twitter Linked-in

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda kabul edilen kanun teklifine göre, Covid-19 izninde bulunan hükümlülerden denetimli serbestliğe ayrılmalarına 5 yıl veya daha az süre kalanların tekrar cezaevine dönmeyeceğini belirtti.
Kanun teklifine göre 31 Temmuz 2023 tarihi itibarıyla Covid-19 izninde bulunan hükümlülerden denetimli serbestliğe ayrılmalarına 5 yıl veya daha az süre kalanlar cezaevine geri dönmeyecek. Bununla birlikte cezasının belirli bir süresini kapalı cezaevlerinde geçiren hükümlüler, iyi halli olmak şartıyla açık cezaevlerine 3 yıl daha erken geçebilecek. Ayrıca, bu hükümlüler cezalarının süresine göre en az 3 ay açık cezaevinde kalmak şartıyla 3 yıl daha erken denetimli serbestliğe ayrılabilecek.
Komisyonda kabul edilen teklife göre, denetimli serbestlikte olup da izinli sayılanların yükümlülükleri ortadan kalkacak. Bu kişiler suç işlemeleri halinde doğrudan cezaevine gidecek.
Covid-19 izninde olup da bu düzenlemeyle serbestliğe ayrılan hükümlülerin ise tüm yükümlülükleri devam edecek.
Konuya ilişkin Adalet Bakanı Tunç, “TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda kabul edilen kanun teklifine göre, Covid-19 izninde bulunan hükümlülerden denetimli serbestliğe ayrılmalarına 5 yıl veya daha az süre kalanlar tekrar cezaevine dönmeyecek ve kalan sürelerini denetimli serbestlik altında infaz edecek.
31 Temmuz itibarıyla kapalı ceza infaz kurumunda bulunan ve cezasının belirli bir süresini bu kurumlarda geçiren hükümlüler ise iyi halli olmak şartıyla 3 yıl daha erken açık ceza infaz kurumuna ayrılabilecektir. Ayrıca, bu hükümlüler cezalarının süresine göre en az 3 ay açık ceza infaz kurumunda kalmak şartıyla 3 yıl daha erken denetimli serbestliğe ayrılabilecektir" dedi.


 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —