Tarih: 24.07.2023 10:17

Ayıkla enkazın demirini!

Facebook Twitter Linked-in

Atatürk Bulvarı otobüs yolu Stat Apartmanı yıkım süreci ve enkaz kaldırma işlerinin uzaması yüzünden normalleşemiyor.  63 nolu hatta çalışan otobüslerin normal güzargahı kullanaması aşağı çarşı esnafını da mağdur ediyor.

 

Bu arada binanın enkazında günlerdir demir ayıklama işinin yürütüldüğü gözleniyor. 

 

Vali Salih Ayhan, geçtiğimiz ay yaptığı açıklamada, 2-3 ay içerisinde Urfa'da depremin tüm izlerini sileceklerini söylemişti. Ancak bu hızla işin çok uzayacağı açıkça görülüyor.  Stat Apartmanı enkazının kaldırılmasından sonra Atatürk Bulvarındaki binaların yıkımına başlanacak. Atatürk Bulvarı yine trafiğe kapanacak. 

 

TEKATLI'DAN ELEŞTİRİ 

 

Son olarak bu problemi Eyyübiye eski Belediye Meclis üyesi Bilal Tekatlı sosyal medya hesabında gündeme getirdi.  Deprem sonrası yıkılan Stad Apt enkazı yüzünden şehrin en işlek caddesinin 20 gündür kapalı olduğuna dikkat çeken Tekatlı, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül'ü eleştirdi. Tekatlı,  ''5 yılı doldu. Hizmet yok, reklam çok.Urfa sosyal medya,bilboard reklamları ve trollerin methiyeleriyle yönetildi. Bütçe; ranta, yandaşlara,konser ve gezilere harcandı. Urfa 5 yılda 20 yıl geri gitti.Şimdi tekrar adaylık için paralar harcanacak'' yorumunu yaptı. 

 

BU GİDİŞLE YIKIMLAR 3 YILDA TAMAMLANIR

 

Tekatlı'nın bu paylaşımına gelen bazı yorumlarşöyle:

 

Abdullah Bingül: Bu gidişle 3 yılda yıkim tamamlanir heralde.Bahçelievleri bitirdiler. Çok mağduriyet var ama gören yok.

 

Aydın.eth: Ataturk Bulvari ve Bahcelievler esnafını bitirdiler, cok sagolsunlar. Ataturk Bulvarinda (Urfa'nın en islek caddesi) toplam 8 hasarlı bina vardı, depremin uzerinden 6 ay geçti ve hala 5 tanesi ayakta duruyor. Cadde kah acik, kah kapali. Agir hasarli binalarin icinde is yapmamız bekleniyor!
 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —