Tarih: 23.06.2024 12:08

Aşırı sıcaklar bunaltıyor!

Facebook Twitter Linked-in

Mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklıklarında bunalma noktasına gelen vatandaşlar ise, çareyi kendilerini gölge ve serin yerlere atmakta buluyor. Dışarı çıkmak zorunda kalanlar serinlemek için gölgelik yer ararken, günü evde geçirmek isteyen vatandaşlar ise klimalar önünde serinlemeye çalışıyor.
Hava sıcaklığının 50 dereceyi gösterdiği aşırı sıcaklar nedeniyle kent merkezinde in cin top atarken, çarşı caddesinde yaşanan durgunluk ise dikkatlerden kaçmıyor. 
Kentte esnaflar sabah saatlerinde işyerlerini açarken, seyyar satıcılar da aşırı sıcağa rağmen satış yapmaya çalışıyor. Sıcaktan bunalan çocuklar kentin farklı noktalarında ki süs havuzlarına akın ederken, birçok vatandaş ise gölgelik alanlara sığınarak çimlerin üstünde yatarak serinlemeye çalışıyorlar.
Yurdun dört bir köşesinden kente gelen yerli ve yabancı turistlerde tarihi ve turistik alanları gezerken, Balıklıgöl dergâhında fotoğraf çektirmeyi de ihmal etmiyorlar. 
Uzmanlar uyarıyor
Aşırı sıcakların etkili olduğu Şanlıurfa’da uzmanlar, sıcakların en çok etkili olduğu öğle saatlerinde vatandaşları dışarıya çıkmamaları konusunda uyarıyor. Aşırı sıcaklara karşı günde en az 2-2,5 litre sıvı tüketilmesi gerektiğini belirten uzmanlar, yaşlıların ve kronik hastalığı bulunanların aşırı sıcaklarda riskli grupların en başında geldiğini ifade ederek; “Yoğun fiziksel aktivite ve yapmak için sabah ve akşam saatleri tercih edilmeli, her bir saatlik spor için en az 2-4 bardak sıvı alınmalıdır. Ağır fizik aktivitelerden kaçınılmalıdır. Vücut ısısının yükselmemesi için sık sık duş alınmalı; bunun mümkün olmadığı durumlarda ayaklar, eller, yüz ve ense soğuk suyla ıslatılmalı veya silinmelidir” dediler.

BARAJ GAZETESİ




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —