Tarih: 01.06.2023 12:43

Asgari ücrette alt sınır belirleniyor

Facebook Twitter Linked-in

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, en düşük memur maaşının ise 22 bin TL olacağını açıkladı. Son dakika gelişmelerinin ardından gözler Temmuz asgari ücret ara zammına çevrildi. Tespit komisyonu tarafından belirlenecek asgari ücret zammında ilk 6 aylık enflasyon oranları belirleyici olacak. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin asgari ücret zammı için rakam ve tarih verdi. 

Bakan Bilgin'in geçtiğimiz günlerde işaret ettiği 500 dolar seviyesi alt sınır olarak belirlendi. Bu rakama refah payının da eklenmesiyle zam oranının yüzde 30'lara çıkması bekleniyor. Eğer yüzde 30 zam yapılırsa asgari ücret net 11 bin 50 lira seviyesine çıkacak.

Bakan Bilgin daha önce asgari ücret zammı konusunda, "Temmuz ayında asgari ücret yeniden değerlendirilecek. Biz asgari ücreti hesaplarken birkaç parametreyi dikkate alıyoruz." ifadelerini kullanmıştı.

Temmuz ayı asgari ücret zammı Asgari Ücret Tespit Komisyonu tarafından belirleniyor. Asgari ücreti, yasa gereği işçi, işveren ve hükümetten 5'er temsilci olmak üzere 15 kişiden oluşan komisyonla belirlenecek. 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —