Tarih: 11.08.2023 09:34

Eşini öldürtmek için Almanya'dan para gönderdi

Facebook Twitter Linked-in

Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesinde, Tanyeli Mahallesi'nde dün A.Y'nin kullandığı otomobile düzenlenen silahlı saldırıda Murat Yalçın hayatını kaybetti. Viranşehir İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından yapılan araştırma ve kamera kayıtlarının incelenmesi sonucunda saldırıyı M.M'nin gerçekleştirdiği tespit edildi. Şüpheliler araç sürücüsü A.Y. ile M.M. gözaltına alındı. Şüpheli M.M'nin olay sonrası tanınmamak için saçını ve sakalını kestiği belirlendi.

KAMERA ÇÖZÜMLEMELERİ OLAYI AYDINLATTI

Şanlıurfa İl Jandarma Komutanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamada, şu ifadelere yer verildi:”Şanlıurfa İli Viranşehir İlçesi Tanyeli Mahallesi mevkii D-400 DKY üzerinde Viranşehir istikametine doğru 09.08.2023 günü sürücülüğünü Aysel Yalçın isimli şahsın yapmış olduğu araca kimliği belirsiz kişi yada kişilerce tarafından ateş açılmıştır. Araçta yolcu koltuğunda bulunan Murat Yalçın isimli şahıs olay yerinde hayatını kaybetmiştir. Olayla ilgili olarak Şanlıurfa İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince yapılan araştırmalar, kamera çözümlemeleri sonucunda, olayın M.M. isimli şahıs tarafından işlendiği tespit edilmiştir. Yapılan incelemede şüpheli şahsın olay günü araç ile maktülün aracını yol üzerinde beklediği ve aracın geçtiği esnada takibine başladığı belirlenmiştir. Şüpheli şahıs olaydan kısa süre sonra jandarma ekiplerince yakalanmıştır.

A.Y, EŞİNİ ÖLDÜRTMEK İÇİN PLAN YAPTIĞINI KABUL ETTİ

Şüphelinin tanınmamak için saç ve sakal tıraşı olduğu, ilk yapılan mülakatta Aysel Yalçın ile ilişkisinin olduğunu beyan ettiği, Aysel YALÇIN'ın kendisine Almanya ülkesinde iken para gönderdiğini beyan etmiştir. Aysel Yalçın isimli şahıs ise eşini öldürmek için plan yaptıklarını kabul etmiştir. Her iki şahısta gözaltına alınmış ifadelerinin tamamlanmasına müteakip mahkemeye sevk edilecektir. Olayla ilgili soruşturma devam etmektedir. Şanlıurfa İl Jandarma Komutanlığı, vatandaşlarımızın huzur ve güven içinde yaşaması için yürütülen çalışmalara aralıksız olarak devam etmektedir.”


 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —