Tarih: 10.08.2023 10:52

Bilal Tekatlı'dan oturma eylemi

Facebook Twitter Linked-in

Karaman'da 2016 yılında 45 erkek çocuğun cinsel istismara maruz bırakılmasıyla ilgili açılan Ensar Vakfı Davası’nda hakkında soruşturma açılan 3 yöneticiden biri olan Asım Sultanoğlu, atandığı Urfa İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nde göreve başladı. Sultanoğlu’nun, İl Milli Eğitim Müdürü olarak atanması başta Urfa milletvekilleri olmak üzere birçok kesimin tepkisine neden oldu. Bugün de siyasi parti ve STK temsilcileri de İl Milli Eğitim Müdürlüğünün önüne giderek tepkilerini ortaya koydu ve yetkilileri göreve davet etti.

Toplanan kalabalık adına açıklama yapan Bilal Tekatlı,“Bu atamayı red ediyor ve iptal edilmesini talep ediyoruz; aksi durumda bu yüz kızartıcı suçun meydana gelmesinde ihmali olan il müdürü ve onunla aynı yolda yürüyen herkes bundan sonra yaşanacak yanlışların ortağı olarak anılacaktır”dedi. 

Tekatlı, şöyle konuştu:"Asım Sultanoğlu’na Karaman Milli Eğitim Müdürü iken Ensar Vakfı'na bağlı KAİMDER’e bağlı 2 yurttaki erkek çocuklarına yapılan taciz, tecavüz davasında soruşturma izni verilmiştir. Çünkü Milli Eğitim kurumları denetleme ve mevzuata uymayan kaçak yerleri kapatma yetkisine sahiptir. Ancak iddialar ve fotoğraflara baktığımızda Asım Sultanoğlu’nun bunları denetleyip işlem yapmak yerine bu illegal faaliyet gösteren kurum yetkilileriyle hayli samimi olduğu görülmektedir.

Bu yetkililer soruşturma sonrasında mahkûm edilerek cezalandırılmıştır. Asım Sultanoğlu ise soruşturma çerçevesinde merkeze alınmıştır. Ortam sakinleştikten sonra Bursa, Kahramanmaraş ve Antalya’ya il müdürü olarak farklı zamanlarda atanmış; ancak bu illerin siyasetçileri basını STK’ları ve halkı tarafından tepki gösterilerek ataması iptal edilmiştir. Antalya-bursa Kahramanmaraş'ın istemediği bir müdür Neden Urfa'ya reva görülür?”


 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —