Tarih: 07.08.2023 09:31

UKOME servisçilerin sesini ne zaman duyacak?

Facebook Twitter Linked-in

2023-2024 eğitim öğretim yılı takvimi Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yayınlandı. Yaz tatilinin ardından ilk ders zili 11 Eylül ayında çalacak. Yeni okul sezona sayılı günler kalırken, hazırlıklarını tamamlayan Öğrenci taşımacılığı yapan servisçiler ise, Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesinin S plaka vermemesinden dolayı mağdur durumda.

 

Sürekli oyalıyorlar bizi
Gazetemiz Baraj’a konuşan servisçilerden Mikail toprak,Büyükşehir Belediyesinin S plaka vermemesine bir anlam veremediklerini ifade ederek,bir an önce S plaka verme noktasında kendilerine destek çıkılmasını talep etti.
   Büyükşehir’in 2 yıldır kendilerini oyaladığını vurgulayan Toprak, Trafik Denetleme Şube Müdürlüğünün “Korsan Taşımacılık” yaptığı gerekçesiyle kendilerine ceza kestiklerini söyledi.

 

Vermeyeceklerse bizde  bu işi bırakalım
Mikail Toprak şöyle konuştu: “Biz bu sorunun bir an önce çözülmesini istiyoruz. Hepimiz şoförlük yapıp ailelerinin geçimini sağlıyoruz. Zaten yılın sadece 9 ayı çalışıp, diğer aylarda çalışmıyoruz. Kazandığımız parayla, kesilen ceza miktarı birbirlerini tamamlamıyor zaten.Biz hırsızlık yapmıyoruz ve kimsenin malını gasp etmiyoruz, Biz artık arabaları yakma durumuna geldik. Çocuklarımın rızkını nasıl kazanacağım? Aracın sigortası, muayenesi ve diğer evrakları tamam, sadece S plakasını belediye bize vermiyor. Belediye vermediği içinde, trafik polisleri kendi görevlerini yaparak ceza kesiyorlar ve bizi bu şeklide mağdur ediyorlar. Yetkililerden talebim, bu plakayı vereceklerse versinler, vermeyeceklerse bizde  bu işi bırakalım, kendileri yapsın. “

 

Elinde s plakası bulunan bazı esnaflar fırsatçılık yapıyor
Hüseyin Çiftçi isimli esnaf ise, “Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi 'S Plaka' sorununu bir an evvel çözmeli.Servis işini yapan esnafın mağduriyetini gidermelidir.Bazı firma ve şahısların elinde askıya alınmış S plaka var.Fırsatçılık yaparak 200 bin ile 280 bin TL ile satışa çıkarıyor.Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi buna da müdahale etmeli” ifadelerini kullandı.
   Öte yandan Servis taşımacılığı yapan esnaflar , Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesini yeni servis plakası satış ihalesini yapmadığı için CİMER'e şikayet etti.

 


 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —