Tarih: 17.06.2023 13:58

Urfa’da barınma krizi !

Facebook Twitter Linked-in

Şanlıurfa’da deprem nedeniyle yıkılan bina sayısı diğer 10 şehre göre daha az durumda bulunuyor; ama bu durumla birlikte hasarlı bina sayısı çok fazla bulunuyor.

YETERLİ ÖNLEM TALEBİ !

Edinilen bilgiye göre, 7 bin civarında bina için yıkım kararı alındığını açıklanmıştı. Ancak bu binaların yıkımı oldukça yavaş gerçekleşiyor, bu durum da büyük bir tehlike arz ediyor. Yıkılma kararı alınan bazı binaların girişinde dükkanlar faaliyet gösteriyor, önünden insanlar geçiyor, hatta altında çocuklar oyun oynuyor.

HALİLİYE’DE BİR BİNA KENDİLİĞİNDEN YIKILMIŞTI

Geçtiğimiz aylarda Haliliye ilçesinde ağır hasarlı bir bina kendi kendine yıkılmıştı. Can kaybının yaşanmadığı yıkım, büyük panik yaratmıştı. Şehirde buna benzer çok sayıda bina bulunuyor. Bu nedenle yetkililerin hasarlı binalara yönelik önlem alması gerekiyor.

EVLERE BAKIŞ AÇISI DEĞİŞTİ !

Sağlam ev bulmanın zorluğuna artan kiralar da eklenince Urfa’da barınma krizi ortaya çıktı. Depremin ilk haftalarında ev kiralamak isteyenler, binanın sağlamlığını önceliklerken bu durum şimdilerde yerini, ‘uygun fiyatlı’ ev bulmaya bıraktı.

HAYAT NORMALE DÖNÜYOR !

Depremlerin ardından Urfa, derelerin taşması sonucu iki büyük sel yaşadı. Bu bölgelerde yaşayan halk, depremde zarar görmeyen eşyalarının çoğunu selde kaybetti. Yerel yönetimler tarafından bazı ihtiyaçları karşılanmış olsa da selden etkilenen halk, desteklerin yetersiz kalmasından şikayetçi.

Önce depremi, ardından seli yaşayan kentte, gündelik hayatın aktığına dair işaretler görmek mümkün. Depremin ilk günlerinde kapalı olan dükkanlar, depremden bir süre sonra açıldı. Çiftçiler tarlasını yeniden sürmeye başladı. İşçiler fabrikalara, öğrenciler de okullarına geri döndü.

DEPREMZEDELERİN GÜNDEMİ: KONUT !

Depremin üzerinden geçen 5 ayın sonunda normalleşme adımları atılan Urfa’da depremzedelerin ana gündemi, söz verilen konutların teslim edilmesi ve hasarlı binaların yıkımının hızlandırılması..




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —