Tarih: 23.06.2023 09:54

Akpiyar deresi tehlike yaratıyor

Facebook Twitter Linked-in

Şanlıurfa'da 15 Mart 2023 günü yaşanan sel felaketi sırasında Karaköprü'de Akpiyar deresinin geçtiği yerlerde de su taşkınları yaşanmış, DSİ'nin inşa ettiği kanalın bazı yerleri çökmüş, korkuluklar zarar görmüştü. Buralarda acilen onarım çalışmalarının başlatılması gerekiyor. 

Karaköprü Karşıyaka Mahallesinde ikamet eden vatandaşlar, korkuluksuz noktaların özellikle çocuklar için risk oluşturduğunu dile getiriyorlar. 

Mahalle sakinlerinden bazıları endişelerini sosyal medya hesabından şu sözlerle gündeme getirdi:

''Burası Karaköprü /Karşıyaka Mahallesi Mustafa Direkli Caddesinin üzerinden geçtiği dere kısmı burası. Derenin kenar korkulukları ve derenin bazı yerlerinde genişletme, üst kapatma gibi çalışmaların ihale sürecinde olduğu, bayramdan sonra onarımlara başlanabileceği söylendi! Derenin yüksekliği çok fazla. Buralarda oynayan çocuklar için risk yaratıyor. 

Bir de akan az miktarda su yosunlaşmış, buralar haşerelerin üreme noktası olmuş, çok kötü kokuya yol açıyor. Nihat Çiftçi döneminde bu kanala yaz aylarında temiz su bırakılması yönünde bir proje çalışması başlatıldığı duyurulmuştu. Onda da bir gelişme yok. 

Büyükşehir  ve Karaköprü Belediyesi yetkililerini aradık. Kenar korkuluklarının çocuklar tehlike arz ettiğini söyledik Topu DSİ'ye attılar. Derenin DSİ'ye ait olduğunu onarımı onların yapması gerektiği söylediler.''




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —